Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Reprezentáciu opustil Miklík, odíde aj jeden obranca

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie opustil útočník Michel Miklík. Ten v piatok odohral v Michalovciach stý duel v národnom tíme, po ktorom odcestoval domov.

21.04.2018 21:58
Michel Miklík Foto: ,
Na snímke hokejista Slovenska Michel Miklík nastupuje na svoj jubilejný stý reprezentačný zápas v prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta Slovensko - Lotyšsko v Michalovciach.
debata (1)

„Už skôr sme sa dohodli, že Michel odohrá stý duel a s tímom sa rozlúči. Nechceli sme, aby skončil s 99 štartmi,“ ozrejmil generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

Priblížil aj ďalšie zmeny, ktoré tím SR čakajú. „V pondelok v Piešťanoch sa k nám pripoja Tomáš Jurčo a Christián Jaroš, takže tím by mal opustiť ešte jeden obranca. Rozhodnutie padne asi až v nedeľu,“ pokračoval Šatan.

Káder reprezentácie sa potom bude meniť aj počas nasledujúceho týždňa. "Tým, že sa predĺžilo extraligové finále a bude sa hrať minimálne na šesť duelov, tak nám to trochu mení plány. Vyzerá to tak, že gro mužstva zostane do stredy spolu a od štvrtka by sme do kádra pripojili aj finalistov,“ prezradil Šatan.

Zápas Slovensko - Lotyšsko v obrazoch Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Na snímke hráč Slovenska Eduard Šimun a Lotyš...

Zverenci trénera Craiga Ramsayho po dvoch triumfoch v Nemecku si tentokrát pred vlastnými fanúšikmi v Michalovciach a Poprade poradili s Lotyšmi, v oboch prípadoch zhodne 4:1. „V sobotu v Poprade sme síce dosiahli úplne rovnaký výsledok ako v piatok v Michalovciach, ale boli to úplne rozdielne zápasy,“ povedal tréner Craig Ramsay.

V aprílovej príprave zatiaľ Slováci dvakrát podľahli Švédom a dvakrát zdolali Nemcov aj Lotyšov. V ďalšom týždni slovenský tím odohrá tri súboje – v stredu v Piešťanoch nastúpi proti Kórejskej republike a v piatok a sobotu v Nitre a Piešťanoch si zmeria sily s družstvom Francúzska.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Miroslav Šatan #Michel Miklík #MS 2018 v hokeji #Craig Ramsay