Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bez Sekeru, s Graňákom. Hokejisti hrajú po prvý raz doma

Po štyroch zápasoch na klziskách súperov sa po prvý raz predvedú aj pred vlastnými fanúšikmi. Slovenskí hokejisti odohrajú dnes o 17.00 v Michalovciach ďalší zápas Euro Hockey Challenge.

20.04.2018 09:00
SR Poprad Hokej Zraz Reprezentácia POX Foto: ,
Tréning slovenskej hokejovej reprezentácie v Poprade.
debata

Zverenci Craiga Ramsayho si zmerajú sily s Lotyšskom. S rovnakým súperom sa stretnú aj zajtra o 17.30 v Poprade. V Michalovciach by sa mal dočkať významného jubilea – 100 odohraných stretnutí v národnom tíme – útočník Michel Miklík. O deň sa k nemu môže pridať Ladislav Nagy.

„Víťazstvá v Nemecku nám pomohli. Nálada v mužstve je lepšia ako po zápasoch vo Švédsku. Lotyši majú svoju kvalitu, ale my máme na to, aby sme nad nimi zvíťazili. Dúfam, že to doma potvrdíme. Je dobré, že odohráme prípravné stretnutia vo viacerých mestách. Od spoluhráča Peťa Boltuna som počul, že štadión v Michalovciach pekne zrekonštruovali. Očakávam super atmosféru, ľudia sa už na zápasy iste tešia. Skúsime ich potešiť výkonom aj výsledkom,“ tvrdí 35-ročný Miklík.

Zápasy vo Švédsku si užila aj zohraná nitrianska dvojička Michal Krištof, Matej Paulovič. Obaja sa predstavili v drese Slovenska aj na olympiáde v Pjongčangu, no uvedomujú si, že o miestenku do Dánska musia zabojovať ako všetci ostatní.

„Pribudne ešte veľa hráčov z finálových sérií v Česku a na Slovensku, takže o miestenky bude boj. Nechcem však na to zbytočne myslieť, ale zápasy si užiť,“ hovorí Paulovič.

„Teší ma, že som zatiaľ v tíme a dostávam šancu od trénera. Nikto z nás nemá isté miesto. Treba hrať najlepšie, ako vieme. Ak budú naše výkony zodpovedať predstavám trénera, nechá si nás,“ dopĺňa parťáka Krištof.

Zraz hokejistov v Poprade Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tréner SR Craig Ramsay (vľavo).

Obaja sú zvedaví na atmosféru v Michalovciach, kde by malo byť hľadisko zaplnené do posledného miesta.

„Na fotografiách som videl, že štadión je pekný. Bude to aj moja premiéra v Michalovciach. Musíme dodržiavať systém a hrať obetavo. Potrebujeme sa neustále zlepšovať, aby sme boli dokonale pripravení na MS,“ naznačuje Paulovič. „Azda nám ľudia pomôžu vyhrať oba duely,“ praje si Krištof.

V Michalovciach ani v Poprade sa ešte nepredstaví Andrej Sekera, hoci už trénoval s tímom, no do zápasu by mali zasiahnuť Dominik Graňák či Adam Jánošík.

„Zdravotne som sa dal dokopy. Som pripravený. Dúfam, že doma nadviažeme na dve výhry v Nemecku, udržíme progres a budeme sa zlepšovať až po MS. Medzi obrancami je tradične veľká konkurencia, bude ťažké dostať sa na šampionát. Príchod každej osobnosti však všetci vítame,“ vysvetľuje Jánošík a k súperovi dodáva:

„Lotyši majú polovicu mužstva z KHL. Je to vynikajúci mančaft, pričom na tejto úrovni už každý hrá dobrý hokej. Nebude to nič jednoduché, ale chceme vyhrať.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2018 v hokeji #Craig Ramsay