Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsay zobral celú lajnu. Mikúš očakáva, že mu spoluhráči vrátia požičané

Po nevydarených súbojoch vo Švédsku si chcú napraviť chuť v Nemecku. Slovenskí hokejisti si počas víkendu dvakrát zmerajú sily s výberom Marca Sturma - v sobotu o 17.45 vo Weisswasseri a v nedeľu o 17.00 v Drážďanoch (v priamych prenosoch TV Dajto).

13.04.2018 15:11
Švédsko SR Hokej MS18 Príprava EHCh Foto: ,
Pred Nemeckom sa slovenskí hokejisti v rámci prípravy stretli so Švédskom.
debata

Tréner Craig Ramsay bude mať k dispozícii sexteto nových hráčov oproti úvodnému dvojzápasu. Do kádra mu pribudli brankár Rybár, obranca Stehlík, útočník Cingeľ a kompletný trojzáprah Mikúš, Krištof, Paulovič z Nitry.

Krištof čaká na gól

Zatiaľ čo Tomáš Mikúš je v reprezentácii nováčik, dvojica Michal Krištof, Matej Paulovič sa vo februári predstavila na olympijských hrách.

„Už dobre vieme, čo tréner Ramsay vyžaduje a aký hokej budeme produkovať. Treba si rýchlo zvyknúť, dostať pokyny do hláv a zvládnuť náročné zápasy s Nemeckom najlepšie ako vieme. Ideálne by bolo oba vyhrať. Nebude to ľahké, ale ak sa budeme držať toho, čo nám naordinuje tréner, môžeme uspieť,“ tvrdí šikovný center Krištof.

Jednoznačné vyradenie v semifinále Tipsport Ligy s Banskou Bystricou 0:4 na zápasy ho síce neprebolelo, no snaží sa ho hodiť za hlavu a sústreďovať sa už len na reprezentačné povinnosti.

„Už sa to nedá vrátiť späť. Mám radosť, že sme v tíme celá formácia z Nitry. Dobre sa poznáme a na ľade si rozumieme. Mohla by to byť naša výhoda,“ naznačuje.

Dvadsaťštyriročný Nitran odohral za národný tím dosiaľ desať stretnutí bez gólového zápisu. Rád by túto štatistiku čo najskôr zmenil.

„Keď príde prvý gól už v Nemecku, budem veľmi rád. Ak nie, budem sa snažiť pomôcť tímu inak, aby sme vyhrávali. Výsledky sú dôležitejšie než moje štatistiky,“ dodáva.

Potešil by ho príchod brata

Mikúš priznáva, že odkedy sa dozvedel o nominácii, nemohol sa dočkať premiérového štartu v národnom tíme.

„Cítim vzrušenie. Nastúpime proti tímu, ktorý získal na olympiáde strieborné medaily, o to väčší zážitok to pre mňa bude,“ priznáva mladší z bratov Mikúšovcov.

Tomáš Mikúš v drese HK Nitra. Foto: SITA, Martin Havran
Nitra - Zvolen Tomáš Mikúš v drese HK Nitra.

Rady pred prvým zrazom si pýtal nielen od klubových spoluhráčov, ale pochopiteľne aj od staršieho súrodenca Juraja. „Vravel mi, aby som si to naplno užil a neustále tvrdo makal. Uvidíme, či nezavolajú aj jeho. Bolo by to super,“ netají 24-ročný rodák zo Skalice.

Potešilo by ho, keby si s osvedčenými parťákmi Krištofom a Paulovičom zahral aj v Nemecku.

„Nestáva sa často, aby do seniorskej reprezentácie zobrali celú lajnu z jedného klubu. Beriem to ako výhodu, na ľade si veľmi rozumieme. Je fajn predĺžiť si sezónu, keďže nám play off nevyšlo podľa predstáv,“ naznačuje.

Sľúbil niečo spoluhráčom za to, ak mu pomôžu prebojovať sa do záverečnej nominácie na MS? „Nie. Robil som si z nich srandu, že ja som ich potiahol na olympiádu, takže teraz je rad na nich. Niečo za niečo,“ odpovedá so smiechom.

debata chyba