Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan má tri kladné odpovede z NHL. Laco nepôjde na MS

Počkajú si na príchod Sekeru, Jurča a Jaroša. Okrem Gáboríka s Hrivíkom sú mimo hry aj Halák a Pánik. Pomaly sa vyjasňuje aj v brankárskej otázke.

10.04.2018 11:26 , aktualizované: 18:50
Miroslav Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan.
debata (3)

Tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay už vie, ktorí hráči zo zámoria mu pomôžu na majstrovstvách sveta v Dánsku. Generálny manažér Miroslav Šatan hovoril so všetkými, ktorí prichádzali do úvahy. Predbežne debatoval aj so štvoricou Chára, Tatar, Daňo a Budaj, ktorých ešte v NHL čaká minimálne prvé kolo play off.

„Pánikovci očakávajú prírastok a u Jara Haláka ide o situáciu, keď nemá podpísaný nový kontrakt. Rozhodnutia oboch plne rešpektujem. Pozitívne správy mám od Tomáša Jurča i Andreja Sekeru. Tomáš sa k nám pripojí v posledný týždeň prípravy, Andrej asi o dva týždne. Aj Christiánovi Jarošovi sa pomaly končí sezóna a mal by medzi nás prísť na posledný týždeň,“ prezradil Šatan.

Už skôr bolo známe, že dvojica útočníkov Marek Hrivík a Marián Gáborík sa na MS nepredstavia. „Hovoril som aj so štvoricou, ktorú čakajú boje v play off. Ak v ňom nebudú úspešní, budeme ich opäť kontaktovať. Ani jeden nemal vopred jednoznačné stanovisko. Rovnako sa ozveme aj trojici Cehlárik, Černák a Marinčin, ak budú voľní. Máme o nich záujem,“ doplnil Šatan.

Rozhodnutie Haláka ho neprekvapilo, jeho situáciu totiž dobre poznal. „Dáva to šancu ostatným brankárom, aby sa pobili o post jednotky,“ uviedol.

Proti Nemecku sa budú Slováci znova spoliehať na dvojicu Hrenák, Godla. Jeden zápas by však mal odchytať už aj Patrik Rybár, ktorý sa k mužstvu pripojí spolu so spoluhráčom z Hradca Cingeľom v piatok. Dovtedy bude s reprezentačným áčkom trénovať mladík Jakub Kostelný.

Skúsený Ján Laco sa podľa slov Jána Lašáka už do boja o brankárske pozície nezapojí. Naopak, na šampionáte by s veľkou pravdepodobnosťou nemal chýbať Marek Čiliak. „S Brnom síce postúpil do finále, ale pre nás je to príjemná komplikácia. Sme radi, že sa mu v klube darí. Výkonmi sa bude biť o post jednotky alebo dvojky,“ naznačil Šatan.

Oveľa viac otáznikov zostáva v obrane a v útoku. Vo finále slovenskej a českej ligy je stále dosť adeptov na účasť na MS, šancu na návrat do reprezentačného dresu má stále aj Tomáš Záborský.

„Niektorí z chlapcov, ktorí ešte hrajú, boli aj na olympiáde. Možno nás však výbornými výkonmi presvedčia aj ďalší, aby sme ich zavolali na záver prípravy. Pre budúci týždeň zvážime aj mená zo Zvolena, pripojiť by sa k nám mal aj Dominik Graňák, ktorý ešte dostal voľno,“ povedal Šatan.

V nominácii na dva súboje v Nemecku – v sobotu a v nedeľu vo Weisswasseri a Drážďanoch – je ešte stále viacero mladých nádejných hráčov. Šatan pochválil všetkých, ktorí už dostali šancu.

„So všetkými sme boli spokojní. Chceli sme im dať šancu, sú prísľubom. Je dôležité, aby si vyskúšali najvyššiu úroveň, v budúcnosti ich ešte v národnom tíme uvidíme,“ prognózoval.

Azda najprekvapujúcejším menom v aktuálnom kádri je Richard Stehlík. Tridsaťtriročný obranca, ktorý reprezentoval na MS v rokoch 2006 a 2007, získal s Rouenom majstrovský titul vo Francúzsku.

„Má skúsenosti a myslíme si, že by si zaslúžil šancu. Má za sebou veľmi dobrú sezónu a vyhral ligu. Uvidíme, ako sa ukáže v Nemecku. Darilo sa mu aj ofenzívne, stojí to za to – dať mu šancu,“ dodal Šatan.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Marek Hrivík #Marián Gáborík #MS 2018 v hokeji