Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sersen: Chýbala nám herná disciplína a dôraz

V zápase so Švédskom si chceli slovenskí hokejisti napraviť dojem z nevydareného šampionátu. Herne im to celkom vyšlo, výsledkovo opäť nie - 2:4.

16.05.2017 18:00
Michal Sersen, Ben Smith Foto: ,
Michal Sersen v súboji na archívnej snímke.
debata (1)

Zapísali si tak šiestu prehru za sebou. "Nikto z nás nemôže byť spokojný s celkovým výsledkom. Všetci totiž vieme, že máme na viac.

Určite aspoň na to, aby sme porazili Dánov, Talianov či Lotyšov, ba aj Nemcov," tvrdí obranca Michal Sersen (31).

Potešil vás na nevydarenom šampionáte aspoň výkon v poslednom zápase?
Konečne sme aspoň trošku hrali disciplinovane. Bolo vidieť, že keď hráme piati, bez vylúčení, tak sa dá so súpermi normálne hrať. Takmer všetky tímy totiž vedia rozhodovať zápasy práve v presilovkách. To nás zrážalo do kolien. Škoda, že sme so Švédmi nedokázali v závere vyrovnať. Bola by to pekná rozlúčka.

Nastupovalo sa vám, vďaka pondelňajšej pomoci Dánov, do zápasu ľahšie?
Samozrejme, bolo pre nás jednoduchšie ísť na ľad s vedomím, že nemôžeme vypadnúť. Na jednej strane nás potešili Dáni, na druhej nik z nás nemôže byť spokojný s takýmto turnajom a celkovým výsledkom. Práve proti Nemcom sme hrali najlepšie. Ušiel nám úvod turnaja, s Lotyšmi sme dostali tri góly v oslabeniach a práve body z prvých zápasov nám najviac chýbajú.

Na čo si mohlo mužstvo trúfať?
Som presvedčený, že aj s týmto mužstvom sme mohli získať minimálne deväť či desať bodov. Štyri sú veľmi málo, vôbec s tým nie sme spokojní. Čo sme mohli dosiahnuť, nie je podstatné. Dôležité je len to, že máme štyri body.

Čo si zoberú hráči z takéhoto šampionátu?
Každý takýto turnaj je pre hokejistu najmä česť. Pre nás z Európy je to akási odmena za výkony v celej sezóne. Do budúcna nám to dá skúsenosti a ponaučenie, že o rok musíme mať od začiatku trošku iný prístup.

Často sa spomínalo, že v tíme je až deväť nováčikov. Bol to hlavný problém, prečo mužstvo nenaplnilo očakávania?
Všetko so všetkým súvisí. Niektorí chalani sa priznali, že boli spočiatku trošku nervózni. No najväčší problém bol v hernej disciplíne. Tam nejde až tak o skúsenosti, ale skôr o hlavu. Častokrát sme chceli hrať hokej hore-dole a súperi mali vďaka tomu množstvo prečíslení. Disciplína nie je len o vylúčeniach, ale aj o dodržiavaní toho, čo si povieme.

Prečo strieľalo mužstvo tak málo gólov?
Súperi boli lepší v predbránkovom priestore – v našej aj ich tretine. Dostávali sme odtiaľ dosť veľa gólov, lebo sme boli nedôslední. Na druhej strane, my sme sa týmto spôsobom presadiť nedokázali. Chýbal nám dôraz.

Koho zo spoluhráčov by ste po turnaji pochválili?
Brankárom nie je čo vyčítať. Robili, čo mohli. Inak by som po takomto turnaji nikoho nevyzdvihoval. Všetci dobre vieme, že sme mali urobiť viac.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Sersen #MS v hokeji 2017