Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Cíger vs. Kohút: Z očakávanej vojny bola iba vlažná prestrelka

Nudné, sterilné, bez emócií aj nových informácií. Také bolo prvé stretnutie zoči-voči hokejových „nepriateľov“ - reprezentačného trénera Zdena Cígera a šéfa SZĽH Martina Kohúta. Televízna debata na Markíze nepriniesla nič nové.

24.05.2017 21:36
Zdeno Cíger Foto: ,
Zdeno Cíger na lavičke slovenskej hojejovej reprezentácie.
debata (18)

Už prvé minúty naznačili, že napätie, ktoré eskalovalo počas majstrovstiev sveta, akoby ochladlo. "Ja som netvrdil, že to bola sabotáž pána Kohúta osobne, ale že niekto za tým jednoducho stál. Som si istý, že to tak aj bolo,“ povedal vyhýbavo na úvod dosluhujúci tréner národného tímu Cíger.

Podľa neho fakt, že všetci hráči z NHL odmietli na šampionáte reprezentovať, nie je náhoda. "Niektorí možno s nami ani nechceli hovoriť,“ domnieva sa.

Kohút to v zápätí odmietol, podľa neho o žiadnu sabotáž nešlo.

Následne moderátor vyzval Cígera, aby pomenoval podrazy, o ktorých hovoril priamo po prílete z Kolína. Ten spomenul napríklad aj zrušenú cestu do Ameriky, počas ktorej sa plánoval stretnúť s väčšinou hráčov z NHL.

"Chcel som tam ísť v januári. Vždy som bol totiž za fyzickú komunikáciu. Ale pán Kohút sa rozhodol pre Skype, povedal, že to tak bude a aj sa tak stalo,“ naznačil Cíger.

V tej chvíli sa už ozval moderátor Michal Kovačic, ktorý Cígera vyzval, aby prezradil aj niečo nové. "Toto všetko už vieme z médií. Sľubovali ste však, že poviete oveľa viac,“ skočil do reči. "A to je málo?“ opýtal sa bývalý reprezentant.

Podľa Kohúta hráči zo zámoria komunikáciu cez Skype ocenili. Šéf zväzu sa potom vrátil aj k problémom z minuloročných MS. "Problém bol v komunikácii s Marekom Hrivíkom, vznikol spor medzi realizačným tímom a hráčmi z NHL, ale aj chýbajúce spoločenské oblečenie,“ povedal. "Poďme preč od oblekov,“ zahriakol Kovačic Kohúta.

Televízia potom pustila dokrútku s brankárom Jánom Lacom, ktorá vznikla pred dvomi dňami. "Sporov bolo veľa už od začiatku prípravy. Nechceli sme sa však do toho miešať, bolo to medzi dvomi ľuďmi,“ povedal v nej Laco.

"Nemyslím si, že by bol medzi nami nejaký konflikt. Ján Laco ma nemenoval, na zväze robia aj iní ľudia,“ kontroval Kohút.

Na ďalšiu otázku, prečo v rozhovore pre denník Hospodárske noviny po zápase proti USA vyhlásil, že s Cígerom viac nepočíta, prekvapujúco odpovedal. "Považujem to za chybu. Chcem sa ospravedlniť, nebolo to správne,“ uviedol.

"Nie je dôležité, či to príjmem, nebavme sa o tom,“ precedil pomedzi zuby Cíger s výrazom, že ospravedlnenie sa neprijíma.

Kohút na záver relácie zopakoval, že vo funckii generálneho manažéra reprezentácie by rád uvidel Miroslava Šatana. Uvedomuje si však, že presvedčiť ho nebude ľahké. "Je to výzva. Do mesiaca túto pozíciu uzavrieme. Mám aj B alternatívu, ale áčkom je Šatan,“ skonštatoval.

"Nemyslím si, že to zoberie. Bol jediný, ktorý pred voľbou Kohúta za šéfa SZĽH povedal, že do toho nejde. Niekoľkokrát sme sa spolu rozprávali, viem o tom svoje,“ prezradil na záver Cíger.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Cíger #Martin Kohút