Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krv v očiach sme mali mať stále, vravel Dravecký

Výkonom síce aspoň trošku potešili, ale do tabuľky si zapísali aj tak šiestu prehru.

16.05.2017 17:00 , aktualizované: 19:00
Vladimír Dravecký, Jevgenij Dadonov Foto: ,
Vladimír Dravecký padá cez Jevgenija Dadonova a brankára Júliusa Hudáčka v zápase proti Rusku.
debata

Slovenskí hokejisti obsadili na majstrovstvách sveta v Kolíne so ziskom štyroch bodov konečnú štrnástu priečku, čo je historicky najhoršie umiestnenie. V záverečnom súboji podľahli v utorok Švédsku, ktoré má v kádri devätnásť hráčov z NHL, 2:4. Zverenci Zdena Cígera nevyhrali na šampionáte ani jeden duel v riadnom hracom čase.

„Všetci sa už tešíme domov, hoci tam sa o našich výkonoch ešte bude hovoriť dlhšie. Sme si vedomí, že neboli dobré. Všetci v slovenskom hokeji musíme robiť všetko preto, aby to bolo lepšie – či už na blížiacej sa olympiáde alebo na budúcoročných majstrovstvách sveta. Rozhodne nemôžeme hrať na medzinárodnom fóre tak, ako sme to predvádzali v Kolíne. Škoda, že lepší výkon sme ukázali až v poslednom zápase,“ hovoril útočník Libor Hudáček.

Kapitán Vladimír Dravecký, pochopiteľne, nebol spokojný s vystúpením mužstva. Napriek tomu sa snažil hľadať skôr pozitíva. „Štrnáste miesto je neúspech a ideme v tom všetci spolu. Hokej je tímový šport. Pozitívne bolo, že keď sme si po zlej hre v šatni niečo povedali, tak sme dokázali zapnúť a pridať. Mali sme krv v očiach. Tak sme však mali hrať plných 60 minút,“ vysvetlil. Slováci podľa neho doplácali na zlé vstupy do zápasov a nezvládnuté druhé tretiny.

„Na tom musíme zapracovať. Buď bol problém v prílišnej snahe, alebo v zlom striedaní. Na medzinárodnom fóre rozhodujú aj takéto detaily. Hlava je veľký čarodejník a treba to v nej mať správne nastavené,“ naznačil.

Jedným z pozitívnych prekvapení bol útočník Banskej Bystrice Tomáš Matoušek. K zodpovednej defenzívnej práci pridal aj dva góly. Hoci mohol byť sám so sebou celkom spokojný, vôbec to tak nevnímal.

„Som hráč pre mužstvo, typický robotník. Turnaj môžem hodnotiť len cez to, ako sme na ňom skončili. Takže pocity sú negatívne. Som rád, že som tu mohol byť, ale predstavoval som si to úplne inak. Siahali sme na škandál, aký nemá obdoby. Mrzí ma to. Nakoniec môžeme byť radi, ako to dopadlo,“ vravel kriticky.

Je presvedčený, že Slovensko má stále potrebnú kvalitu, aby zvládalo súboje zo začiatku šampionátu. „S Talianmi a podobnými súpermi musíme vyhrávať. Kritické to bolo s Talianmi aj Dánmi, už sme oboma nohami viseli nad béčkom. Ktohovie, ako by to skončilo, keby sme prehrali. Aj zlá skúsenosť je však skúsenosť a dá sa z nej veľa získať. Videli sme, kde je svetový hokej a čo my robíme zle,“ dodal Matoušek.

So Švédmi sa strelecky presadil aj Andrej Kudrna. „Dokázali sme si, že nemusíme dostať od silných súperov šestku. Boli sme na dostrel jedného gólu od Švédov. Keby sme takýto výkon podali v prvých zápasoch, výsledky mohli byť iné. Mali sme na viac. No už úvodné štyri zápasy rozhodli o tom, že na štvrťfinále nemáme nárok,“ poznamenal Kudrna.

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Dravecký #MS v hokeji 2017