Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budaj môže byť stále jednotka v NHL, tvrdí hviezda Švédov Victor Hedman

Po príchode hviezdnej trojice Nicklas Bäckström, Oscar Lindberg, Henrik Lundqvist ich obrovská sila ešte vzrástla. V kádri majú 19 hráčov z NHL a nahromadená kvalita im velí bojovať o zlato.

16.05.2017 10:06
victor hedman, švédsko Foto: ,
Švéd Victor Hedman sa teší zo svojho gólu v sieti USA.
debata (1)

„Vieme o našej sile, ale na turnaji je aj mnoho iných skvelých tímov,“ nechce predbiehať obranca švédskej reprezentácie a hviezda Tampy Bay Victor Hedman (26).

Aké veľmi dôležité je pre váš tím posilnenie o ďalšie tri výrazné osobnosti?
Sú to hráči svetovej triedy. Sme veľmi radi, že ich tu máme. Nikdy nie je príjemné vypadnúť v boji o Stanleyho pohár, ale keď sa to stalo, je fajn, že prišli pomôcť. S nimi máme ešte viac talentu a hviezdnej sily. Všetci traja sa parádne predviedli už v ich prvom zápase s Dánskom.

Napriek veľkému rozdielu v kvalite ste sa s Dánmi celkom potrápili. Prečo?
Opäť sme mali priveľa vylúčených a v druhej tretine sme hrali aj oslabenie o dvoch hráčov. Našťastie, zvládli sme ho a od tohto momentu sa odrazili. Ešte v závere druhej časti sme strelili dva góly. Dáni v poslednej časti znížili a urobili zápas zaujímavý, no rozhodli sme gólom z presilovky. Stále máme čo zlepšovať, ale treba si uvedomiť, že všetci súperi na šampionáte majú svoju kvalitu, vrátane Dánska.

V mužstve máte devätnásť hráčov z NHL. Ako to vnímate?
Najdôležitejšie je, že sa v kabíne zišla výborná partia. Zvládli sme duel s Dánskom, v skupine máme ešte jeden náročný súboj so Slovenskom. Zatiaľ myslíme len naň, aby sme v ňom odohrali koncentrovane plných šesťdesiat minút. Zároveň však vieme, že to najdôležitejšie nás čaká až potom – v play off.

Cítite sa ako hlavný favorit na zlato?
To je len na vás, novinároch, aby ste zhodnotili, kto má najväčšie šance na titul. My sa sústreďujeme na to, aby sme hrali svoj hokej. Veríme v náš systém i jeden v druhého. Ak nás považujete za favoritov, neurazí nás to (úsmev).

Slovensko vyhralo jediný zápas a je v nepríjemnej situácii. Prekvapuje vás to?
Áno. Nemyslím si, že patrí na koniec tabuľky. No tu nie sú slabé tímy, kvalita sa vyrovnáva. Slovensko rešpektujeme ako súpera. Má kvalitného brankára Júliusa Hudáčka i jeho náhradníka Laca. Musíme sa na dobre pripraviť a dať si pozor na vylúčenia.

V slovenskom tíme nie je hráč z NHL. Poznáte vôbec niekoho?
Pozeral som si súpisku, poznám viacero mien. Najlepšie asi bratov Hudáčkovcov, keďže pôsobia vo Švédsku a našu ligu stále sledujem. Nesmieme nikoho podceniť. Nikdy neviete, čo sa môže stať. Brankárovi vyjde deň a neprekonáte ho. Druhý Hudáček zas nastrieľal vo Švédsku niekoľko pekných gólov.

V Tampe ste sa v závere sezóny stretli s brankárom Petrom Budajom. Čo hovoríte na jeho výbornú sezónu?
Má za sebou super sezónu. Budy je úžasný človek a výborný brankár. S Andrejom Vasilevským utvoril výbornú dvojičku, bol pre nášho mladého brankára vhodná opora. V lige je už veľmi dlho, čo Andrejovi pomáha. Navyše, Budy je ideálny chalan do kabíny a keď ho potrebujete, vždy zaberie aj na ľade. Bola zábava byť s ním v jednom mužstve.

Môže byť Budaj stále brankárskou jednotkou v tíme NHL?
Jednoznačne. Vôbec o tom nepochybujem. V minulej sezóne mal výborné čísla – a to je najdôležitejší ukazovateľ. Uvidíme, kde bude chytať v budúcej sezóne. Ak by zostal v Tampe, mali by sme dvoch výborných brankárov a odohral by sa medzi nimi zaujímavý boj o post jednotky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2017 #Victor Hedman