Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Adam Jánošík: Výsledok tak nepôsobí, ale na ľade sme nechali všetko

Neskrýval, že rýchli a technicky skvele vybavení Rusi sa bránili ťažko. Bol však presvedčený, že nebyť prvého gólu už v 2. min, mohli s nimi Slováci odohrať vyrovnanejší zápas. "Keď necháte Rusov rozbehnúť sa, už to s nimi máte náročné," priznáva obranca Adam Jánošík (24).

14.05.2017 13:32
Adam Jánošík Foto: ,
Adam Jánošík.
debata (1)

Čo je pre hráčov najťažšie v súboji s Rusmi?

Sú to vynikajúci hokejisti. Obzvlášť na veľkom ihrisku dokonale vyniknú ich schopnosti. No ak by nestrelili tak rýchlo prvý gól, nemuselo to takto dopadnúť. V súbojoch s Ruskom je vždy najdôležitejšie práve to, aby ste im nedovolili strelecky sa chytiť hneď v úvode.

Kedy ste sa cítili na ľade najhoršie?

Najťažší bol začiatok, keď na nás vybehli a zavreli nás v pásme. Naozaj škoda, že nám hneď strelil gól. Mali sme čo najdlhšie držať bezgólový stav, ako sme si hovorili v šatni. Mohol to byť oveľa vyrovnanejší zápas.

Odzrkadľuje výsledok priebeh stretnutia?

Pred zápasom sme si povedali, že na ľade necháme všetko. Bez ohľadu na to, či ho vyhráme alebo prehráme. Aby ľudia na tribúnach aj doma videli, že sa snažíme a nevzdávame sa. Pri výsledku 0:6 to tak nevyzerá, ale myslím si, že to nebolo od nás až také zlé. Nechali sme tam všetko a naplno do toho pôjdeme aj v poslednom zápase so Švédskom.

Po prvý raz na šampionáte nestrelilo mužstvo gól…

Najmä navonok, ale aj pre nás hráčov, je veľký rozdiel, či prehráme 0:6 alebo trebárs 2:6. Keby sme strelili nejaké góly, pomohlo by nám to aj do ďalších zápasov. Každý gól, obzvlášť so silnými súpermi posúva vpred tím i jednotlivcov. No so slabou efektivitou bojujeme už od začiatku šampionátu. Hnevá nás to, lebo nám to tam nepadá ani z veľkých šancí. Bolo to vidieť aj v jednej z našich početných výhod. Prvá presilovková formácia to zohrala veľmi dobre, mala veľa šancí aj striel. Chýbalo jediné, no to najdôležitejšie – gól. Samozrejme, keď odohráte dobrú presilovku a neskórujete v nej, nič z toho nemáte. Lepšie je zahrať ju mizerne a dať gól z nejakej šťastnej dorážky po nahodení na bránku.

Neprekvapilo vás, koľko šancí ste si s Rusmi vypracovali?

Mám pocit, že ich bolo viac než v predošlých stretnutiach. O to väčšia škoda, že sme nestrelili ani gól. Rusi boli lepší, o tom niet pochýb. No keď sme hrali kompaktne, potvrdili sme, že hokej sa dá hrať aj s nimi.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Jánošík #MS v hokeji 2017