Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Dravecký: Nemáme sa za čo hanbiť. Tento zápas nám pomôže

Neskrýva, že Rusi boli o minimálne triedu lepší, no hnevá ho množstvo nepremenených šancí. Výsledok 0:6 je podľa kapitána slovenských hokejistov krutý.

13.05.2017 19:30
debata (22)
zväčšiť Vladimír Dravecký padá cez Jevgenija Dadonova a... Foto: Reuters, WOLFGANG RATTAY
Vladimír Dravecký, Jevgenij Dadonov Vladimír Dravecký padá cez Jevgenija Dadonova a brankára Júliusa Hudáčka.

„Na zápas však musíme rýchlo zabudnúť a už sa sústreďovať na Američanov. Chceme uhrať dobrý výsledok. Vyhrať," tvrdí Vladimír Dravecký (31).

Zodpovedá výsledok 0:6 priebehu zápasu?

Povedali sme si, že v zápase necháme na ľade všetko. Bojovali sme, ale výsledok to neodzrkadľuje. Veľmi sme chceli dosiahnuť lepší výsledok. Tento zápas však veľmi pomôže hráčom v ďalšej kariére. Rusi nám ukázali, ako sa hrá moderný svetový hokej.

V čom bol najväčší problém?

Mali sme viacero šancí, i ja som mal jednu obrovskú. Ruský brankár Vasilevskij podal veľmi dobrý výkon a udržal si nulu. Výsledok je aký je, ale nemáme sa za čo hanbiť.

Čo je najťažšie na hre s Rusmi? To, že výborne korčuľujú?

Všetky tímy už teraz výborne korčuľujú. Rusi samozrejme tiež. Majú obrovskú silu. Šance sme mali a keby nám padli góly, výsledok mohol byť iný.

Čakali ste, že sa mužstvo dostane do toľkých gólových šancí?

Povedali sme si, že ak budeme u nich v pásme, tak si musíme niečo dovoliť. Boli sme tam silní na puku aj sme sa tlačili do priestoru pred bránkou. V presilovkách sme tiež mali veľmi dobré strely. Škoda… Možno, keby nám tam padol jeden gól, mohlo to byť iné.

Ako sa vám pozdávala atmosféra v hľadisku?

Bola vynikajúca. Vypredaný štadión, plno Rusov a počuli sme aj našich fanúšikov. Pre hráčov je skvelé hrať v takomto prostredí. Kvôli tomu hráme hokej. To sú momenty, na ktoré budeme spomínať celý život.

Už v nedeľu vás čakajú Američania.

Času na regeneráciu nemáme veľa, ale aj Američania majú za sebou zápas a v tomto nie je rozdiel taký veľký. Pôjdeme na ľad s cieľom vyhrať, tak ako to hovorím vždy.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #ruská hokejová reprezentácia #Vladimír Dravecký #MS v hokeji 2017