Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov naladili kačice i rezne. Hudáček chýbal na rozkorčuľovaní

Prvé štyri súboje im nevyšli podľa predstáv. Cez víkend ich čaká náročný dvojboj s Ruskom a USA, v ktorom sa pokúsia vylepšiť si reputáciu.

13.05.2017 06:00 , aktualizované: 11:22
Libor Hudáček Foto: ,
Libor Hudáček.
debata (2)

Slovenskí hokejisti majú na majstrovstvách sveta v Kolíne pred sebou už len zápasy s favoritmi základnej A-skupiny. V sobotu o 16.15 sa pokúsia prekvapiť zatiaľ suverénnych Rusov a v nedeľu si v rovnakom čase zmerajú sily s Američanmi. V utorok o 12.15 sa stretnú so Švédmi.

Zverenci Zdena Cígera sa na najnáročnejšie stretnutia na turnaji naladili štvrtkovou spoločnou večerou, na ktorej im kuchári servírovali kačice, rezne i ďalšie dobroty. Hráči si trošku oddýchli od ľadu a načerpali nové sily.

V piatok už opäť zarezávali v tréningovej hale. V rámci zábavy si tréning samostatných nájazdov spestrili súťažou. Každý, kto v nájazde neuspel, si musel vyzliecť nejakú súčasť výstroja. Viacerí sa vďaka tomu rútili na bránku už bez prilby, rukavíc či chráničov lakťa. Ďalej už zájsť nemusel nik.

„Nájazdy s Rusmi by sme veru brali. Znamenalo by to, že sme získali minimálne bod a my body potrebujeme. Či si verím na nájazd? Samozrejme. Keby som si neveril, načo by som tu bol. Kým je nejaká šanca, ešte stále bojujeme o štvrťfinále. Očakávam najťažšie zápasy na šampionáte, preto už musíme zapnúť naplno. Od prvej do poslednej sekundy. Rusi si vedia parádne nahrať, na to sa musíme pripraviť,“ hovorí Libor Hudáček.

Autor dvoch gólov na turnaji si pochvaľoval štvrtkové voľno i program. „Po štyroch zápasoch sme už potrebovali poriadny oddych. Na spoločnej večeri sme sa dobre najedli i porozprávali. Potom som šiel ešte do sauny a zaplávať si,“ približuje Hudáček a so smiechom prezradí aj, čo si dal na spoločnej večeri: „Kačku, nech mi dodá krídla. Po rezni by som bol zabalený.“ Slováci si dobre uvedomujú, že s Rusmi aj Američanmi sa musia vyhnúť zbytočným vylúčeniam a hrať zodpovedne, ako v súboji s Nemeckom.

„S Rusmi sa nedá hrať hore-dole, lebo vedia potrestať každú chybu. Pokúsime sa to zatvoriť a hrať zozadu. Keď dostaneme k dispozícii nejakú presilovku, musíme ju využiť. Rusi majú štyri výborné päťky. Bude to veľmi ťažké,“ naznačuje Mário Bližňák.

Kapitán Vladimír Dravecký stále verí svojmu mužstvu. „Boli by sme zlí športovci, keby sme sa už nepozerali hore, na štvrťfinále. Do každého zápasu ideme s cieľom ukázať sa v čo najlepšom svetle a zabojovať o čo najlepší výsledok. Bude tak aj s Rusmi, hoci majú tradične veľmi silné mužstvo,“ tvrdí.

Cíger pošle do bránky Júliusa Hudáčka, ktorý odchytal tri zo štyroch doterajších súbojov. Meniť by sa nemalo ani zloženie formácií, hoci k dispozícii už je aj zdravý Jakub Suja.

„Ešte máme čas si to premyslieť, ale pravdepodobne to zostane tak, ako to bolo s Nemeckom. Chalani by sa už mohli uvoľniť a mali by sa snažiť ukázať v najlepšom svetle. Ak si chcú niečo dokázať, tak proti najkvalitnejším súperom je na to ideálna príležitosť,“ naznačuje Cíger.

Proti Rusku bez zmien v zostave

Bez zmien v zostave v porovnaní so stredajším duelom proti Nemecku nastúpi slovenská hokejová reprezentácia na sobotňajší zápas proti výberu Ruska. Chytať bude Július Hudáček. V ofenzíve spolu zostali Michel Miklík, Marcel Haščák s Máriom Bližňákom, kapitán Vladimír Dravecký nastúpi s Liborom Hudáčkom a Pavlom Skalickým, Sparťania Lukáš Cingeľ a Andrej Kudrna s Tomášom Hrnkom, Tomášovia Zigo a Matoušek s Andrejom Šťastným. V defenzíve budú hrať Michalovia Čajkovský a Sersen, Peter Čerešňák s Adamom Jánošíkom, Martin Gernát s Jurajom Mikušom a Peter Trška s Eduardom Šedivým.

Na sobotňajšom rannom rozkorčuľovaní chýbal pre menšie problémy s nohou Libor Hudáček, hrať však bude. Z tribúny bude zápas sledovať uzdravený Jakub Suja, ktorý sa v piatok vrátil do tréningového procesu po pár dňoch v karanténe.

Zostava tímu SR na sobotňajší duel proti Rusku: J. Hudáček – P. Čerešňák, A. Jánošík, Čajkovský, Sersen, J. Mikuš, Gernát, P. Trška, Šedivý – Miklík, Bližňák, Marcel Haščák – Dravecký, L. Hudáček, Skalický – Kudrna, Cingeľ, Hrnka – A. Šťastný, Zigo, Matoušek
Zdroj: SITA

Skokan na MS dohral

Ešte to vyskúšal na tréningu, ale po desiatich minútach kapituloval. Útočník Dávid Skokan odohral na šampionáte prvé tri zápasy (zaznamenal asistenciu a dve mínusky) a ďalšie už nepridá. Majstrovstvá sveta sa pre neho pre problémy s rukou definitívne skončili. „Nemôžem poriadne držať hokejku. V ruke ma silno pichá. Nemá význam to siliť. Mohli by prísť komplikácie a šľacha by povolila. Ruka ide späť do bandáže a po návrate do Bratislavy absolvujem ďalšie vyšetrenia,“ vysvetlil Skokan, ktorý sa zranil v zápase s Dánskom po nastrelení pukom.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2017