Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cingeľ: Rusi majú extrémnu silu. Potrestajú každú chybu

Premiérový šampionát si síce užíva, no štyri body zo štyroch zápasov sa mu mália. „Mohli sme ich mať rozhodne viac. Už je však zbytočné sa nad tým zamýšľať. Musíme sa sústreďovať len na to, čo nás čaká. Vo zvyšných troch súbojoch sa ešte pokúsime uhrať nejaké body," tvrdí útočník Lukáš Cingeľ (24).

12.05.2017 14:40
Lukáš Cingeľ Foto: ,
Lukáš Cingeľ.
debata

Čo by mohlo platiť na favorizovaných Rusov?
Základom bude hrať jednoducho a zodpovedne. Presne tak, ako sme to predviedli s Nemcami. Nerobiť zbytočné chyby. Musíme si počkať na svoju šancu. Zbytočne nelietať po ľade, lebo Rusi sú veľmi dobrí korčuliari. Ich silu ešte zvýšia hráči z NHL, ktorí neuspeli v druhom kole play off. Majú extrémne silný tím. Preto sa na nich musíme aj patrične pripraviť.

Videli ste ich už hrať? Viete, čo vás čaká?
Hneď ich prvý zápas so Švédmi sme pozerali v televízii. Potvrdili, že dokážu potrestať akúkoľvek chybu. Majú extrémne rýchle protiútoky. V rámci prípravy na zápas sme si na videu rozobrali ich presilovky, tie majú asi najlepšie na turnaji. Povedali sme si o ich hre aj zostave, na koho si máme dávať najväčší pozor.

Dá sa hrať s Rusmi bez vylúčení?
Pokúsime sa o to. Vo väčšine našich zápasov boli presilovky rozhodujúce. Keď sme urobili zbytočný faul, doplatili sme naň gólom. Musíme si na to dať pozor a faulovať len v nevyhnutných prípadoch, keď už súper zakončuje alebo jednoducho nemáte inú možnosť.

Hneď na druhý deň vás čaká ďalší náročný protivník – USA.
Na Američanov zatiaľ nemyslíme. Sústreďujeme sa len na najbližší zápas s Rusmi.

Bude to už tretí dvojzápas na turnaji. Je náročné, zvládať takýto program?
Je, ale zvládnuť sa to dá. Nikdy nie je problém vyhecovať sa aj na druhý z dvojice súbojov. Náročnejšie je po náročnom stretnutí zaspať. Najmä po večernom, keď skončíte o polnoci a nejaký čas ešte trvá, kým spracujete zápasový adrenalín. Teraz hráme oba duely o štvrtej, takže to bude lepšie.

Ako ste zatiaľ spokojný s vystúpením mužstva na turnaji?
Bodíkov máme máličko. Rozhodne ich mohlo byť viac. Keby sme hrali od začiatku tak, ako s Nemeckom, možno by to vyzeralo inak. Teraz je už neskoro nad tým premýšľať. Musíme sa sústreďovať len na to, čo nás čaká. Pokúsime sa ešte uhrať nejaké body.

Ako prežívate svoj prvý šampionát?
Spočiatku som bol prekvapený, ako to tu celé funguje. Čo všetko sa tu deje, médiá a ľudia okolo. Nečakal som, že to bude až také veľké. No po prvom dni som si na to pomaličky zvykol. Super je, že tu všetko funguje ako má a my sa môžeme sústreďovať len na zápasy. Užívam si to a veľmi rád si takúto skúsenosť zopakujem aj o rok.

Ako ste využili štvrtkové voľno?
Najmä sme sa po dvoch večerných zápasoch poriadne vyspali. Potom sme sa prešli mestom, neskôr sme mali spoločnú tímovú večeru. Kačka bola výborná, k tomu na výber rôzne šaláty a domáce polievky.

V piatok ste absolvovali oficiálne tímové fotenie. Kto sa naň najviac upravoval?
Nikto to nepreháňal. Niektorí chlapci sa pripravovali trošku viac, iní menej. Zopár si ich cestou do tréningovej haly nechcelo dať na hlavu prilbu, aby sa im nepokazil účes. Ja som si len trochu upravil vlasy, nech nie som škaredý.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Cingel #MS v hokeji 2017