Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Hokejová matematika

Začiatok mája sa medzi športovými fanúšikmi neodmysliteľne viaže k hokejovým majstrovstvám sveta.

12.05.2017 06:00
Slovensko, hokej Foto: ,
Bezmocný Július Hudáček vyťahuje puk z bránky.
debata (6)

Slovensko sa každoročne mení na hokejovú republiku s päť a pol miliónmi trénerov a expertov. Chlapi pri pive (a v ostatných rokoch čoraz častejšie aj na sociálnych sieťach) skladajú optimálnu zostavu, menia herný systém, vyhadzujú hráčov i trénerov.

Pokiaľ sa dokážu vyhnúť zbytočným hrubým urážkam, nie je na tom nič zlé. Práve naopak, aspoň vidieť, ako im na úspechu hokejistov spod Tatier záleží.

Horšie je, že v ostatných sezónach majú dôvodov na radosť čoraz menej. Hokejisti trikrát za sebou nepostúpili na šampionáte do štvrťfinále a s veľkou pravdepodobnosťou sa im to nepodarí ani teraz. Radosť tak strieda sklamanie a hnev. Trénersko-manažérske schopnosti zase hokejová matematika.

Koľko bodov ešte musíme získať, aby sme sa dostali do play off? S touto otázkou bojujú hráči, novinári i fanúšikovia rok čo rok. Od Minska 2014 rátame a rátame. Súperi nám dajú znova a znovu druhú šancu, no nepomáha.

Prestrih o dva dni späť. Koľko bodov ešte potrebujeme, aby sme nezostúpili?! Hokejové počty sa akosi zmenili. Namiesto štyroch, siedmich alebo aspoň dvoch hráčov z NHL nie je v Kolíne žiaden a namiesto bodov na štvrťfinále počítame tie, ktoré nás posunú nad nebezpečnú zónu zostupu. Ani po zisku bodu s Nemeckom ešte nemajú Slováci istotu, hoci pravdepodobnosť, že im štyri body budú stačiť, je vysoká.

Nakoniec aspoň jedna dobrá správa. Slováci ešte stále môžu postúpiť do štvrťfinále. Ba majú to vo vlastných rukách. Stačí vyhrať zvyšné tri zápasy… Ó, aká si krásna, hokejová matematika.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2017