Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bližňák: Z najhoršieho sme už vonku. Hrali sme ako veľké mužstvo

Hoci len jeden - i tak mal bod zo zápasu s Nemeckom pre slovenských hokejistov cenu zlata. "Bojovali sme jeden za druhého. Tak to má vyzerať. Škoda len polminútovky, v ktorej sme inkasovali dva góly," vravel center prvého útoku Mário Bližňák.

11.05.2017 00:12
Mário Bližňák Foto: ,
Mário Bližňák.
debata (8)

Ste spokojný so ziskom bodu?
Samozrejme, že sme spokojní. Hoci mohli byť aj tri. Hrali sme diametrálne inak ako väčšinu zápasu s Dánskom. Nadviazali sme na vydarenú tretiu tretinu. Podali sme kolektívny a zodpovedný výkon, ako má byť vždy. Vôbec sme neprepadali a dopredu sme šli, len keď na to bol vhodný priestor. Tak hrajú aj veľké mužstvá.

Na rozdiel od predošlého duelu ste hrali oveľa viac disciplinovane…
Bolo dôležité, že sme hrali čisto, bez faulov. Najmä sme neprepadali, hrali naordinovaný systém a stále kolektívne – piati dopredu aj dozadu. Bojovali sme jeden za druhého. Tak to má vyzerať. Šancí sme mali dosť aj v predošlých zápasoch. Už len keby sme ich poriadne premieňali. Boli by sme úplne v inej situácii, ako sme teraz. Na keby sa však nehrá. Ideme ďalej… S Nemeckom sme bojovali, podali sme dobrý výkon. Pred sebou máme ešte tri veľmi ťažké zápasy a budeme bojovať aj v nich.

Ako sa vám hralo pred plným hľadiskom?
Pred takým publikom sa hrá veľmi dobre. Myslím si, že diváci boli výborní. Možno to trochu zväzovalo ruky domácim, nám nie. My sme boli v pohode.

MS 2017: Slovensko - Nemecko Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Tomáš Hrnka nepremenil samostatný nájazd.

Môžete si už povedať, že sa netreba báť o záchranu?
Hlavne na to nesmieme myslieť. Stať sa môže čokoľvek, ale z najhoršieho sme asi vonku. Čakajú nás ešte tri náročné zápasy. Budeme v nich bojovať a pokúsime sa o čo najlepšie výsledky. Myslím, že v súboji s Nemcami sme predviedli recept, ako možno uspieť aj so silnými protivníkmi.

Góly ste inkasovali v priebehu necelej polminútovky. Nezamávalo to mužstvom?
Ustáli sme to. Mrzí ma, že sa mi pri prvom góle šuchol puk o hokejku. Bol to smolný gól. Hneď na to sme dostali ďalší. Škoda tej polminútovky, ale hokej to bol dobrý. Mali sme šance, aj v predĺžení. Azda najväčšiu mal ešte v prvej tretine Haky (Marcel Haščák)

Máta za sebou náročný program. Ako využijete štvrtkový voľný deň?
Trošku si oddýchneme. Treba vypnúť a vyvetrať si hlavy. Mali sme štyri zápasy za päť dní a ešte nás čakajú tri veľmi ťažké.

Čo hovoríte na to, že váš spoluhráč z útoku Michel Miklík prerušil svoju gólovú sériu?
Keď berieme do úvahy aj prípravu, tak skóroval v piatich zápasoch za sebou. Teraz ho našťastie zastúpili iní, to je super. Som veľmi rád za Matesa (Tomáša Matouška), že dal prvý gól. A Hudy (Libor Hudáček) tiež parádne prekvapil.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Mário Bližňák #MS v hokeji 2017