Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mikuš: Modlil som sa k svätým. Najradšej by som sa zakopal pod ľad

Počas konzultácie arbitrov s videorozhodcom nemal silu pozrieť si na veľkoplošnej obrazovke opakovaný záznam. Juraj Mikuš (28) urobil krátko po vyrovnaní slovenských hokejistov v súboji s Dánmi na 3:3 chybu v presilovej hre.

10.05.2017 16:20
Juraj Mikuš Foto: ,
Moment, keď všetkým Slovákom tuhla krv v žilách. Juraj Mikuš (26) vletel do bránky aj s pukom, situáciu "rozuzlil" až videorozhodca.
debata (2)

Snažil sa ju napraviť, no dopadlo to najhoršie ako mohlo. Vrazil do brankára Hudáčka a spolu s pukom ho natlačil do bránky. Odľahlo mu až po verdikte rozhodcov. Gól neplatil. „Škoda, že sme nakoniec prehrali v nájazdoch. Mohol to byť dokonalý obrat,“ vravel obranca Sparty Praha.

Ako ste videli situáciu pri neuznanom góle súpera?
Spravil som chybu na modrej, keď som neskrotil skákajúci puk. Vo veľkej snahe napraviť to som sa hodil na ľad, aby som súperovi vypichol puk. Nedosiahol som však naň a potom som ho spolu s Julom zatlačil do bránky. Modlil som sa ku všetkým svätým, aby rozhodcovia gól neuznali.

Vedeli ste, či puk prešiel za bránkovú čiaru pred alebo až po posunutí bránky?
Bol som absolútne prekvapený, keď som sa zdvihol a videl rozhodcu, že ukazuje gól. Vôbec som nevedel, že puk prešiel za čiaru. Nevidel som ani opakovaný záznam, takže neviem, ako to celé bolo.

Čo ste prežívali, kým arbitri rozhodli, že gól neplatil?
Bolo to veľmi náročné. V tej chvíli som sa chcel zakopať niekde pod ľad. Kto nehral kolektívny šport a nevie, aké to je, keď môžete chybou pokaziť snahu všetkým spoluhráčom, to asi nepochopí.

Ste vďačný aj za jeden bod?
Keby nám niekto pred treťou tretinou povedal, že získame bod, tak by sme ho brali. Teraz sme smutní, lebo sme mali šance a mohli získať aj tri. Realita je však jasná – máme jeden a to je lepšie ako nič.

Prečo muselo mužstvo doťahovať trojgólový náskok súpera?
Dopriali sme Dánom priveľa presiloviek a súper jednu využil. Potom sme urobili dve hrubé chyby a potrestali aj tie. Najmä v druhej tretine sme nehrali dobre. V tretej sme konečne robili to, čo chceme. Takto sme mali hrať od začiatku turnaja. Stále však robíme veľa drobností zle.

Využili ste dve presilové hry. Žiadal vás tréner Cíger o častejšiu streľbu?
Vieme, že by sme mali strieľať častejšie. Pracujeme na tom. Dánom sme dali dva presilovkové góly, čo je pozitívne. Musíme však hru v početnej výhode ešte vylepšiť a skórovať počas nej.

Stiahli ste trojgólový náskok súpera, no nakoniec ste prehrali. Prevládajú pozitíva alebo negatíva?
Psychicky by nám tretia tretina mala pomôcť. Je super, že sme vyrovnali a predviedli v závere úplne iný výkon, než dovtedy. Treba sa od toho odraziť a hrať už v každom zápase plných šesťdesiat minút.

Hudáček: Gól nemohol platiť

Oveľa pokojnejší ako Mikuš bol v čase čakania na rozhodnutie arbitrov brankár Július Hudáček. „Vedel som, že ho neuznajú. Bol som o tom presvedčený, hoci stopercentne istý si nemôžete byť nikdy. Vedel som, že prvú strelu som vyrazil do Ďura Mikuša. On potom do mňa vletel a spolu sme posunuli bránku. Puk tam síce bol, ale keďže som ho vyrazil, neprešiel cez čiaru spolu so mnou, ale až potom,“ opísal situáciu 28-ročný brankár.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Mikuš #MS v hokeji 2017