Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Miklík: Druhá tretina? Katastrofa. To sa nedá nijako ospravedlniť

Opäť bol najlepším mužom slovenského tímu. Svojím tretím gólom na majstrovstvách sveta vyrovnával na 3:3 a výraznou mierou prispel k zisku aspoň bodu po prehre 3:4 po samostatných nájazdoch s Dánskom. "Som rád, že sme aspoň v tretej tretine predviedli hokej, ktorý chceme produkovať," vravel Michel Miklík (34).

09.05.2017 23:52
Michel Miklík Foto: ,
Michel Miklík.
debata

Ako by ste vysvetlili to, ako hralo mužstvo v druhej tretine?
To sa nedá vysvetliť. Je to neospravedlniteľné. Tak hrať nemôžeme. V stredu s Nemeckom musíme nadviazať na výkon z tretej tretiny a tak plných šesťdesiat minút.

Zväzovala hráčom ruky nervozita z dôležitosti zápasu?
Neviem a ani to nie je podstatné. Druhá tretina bola katastrofálna. Nikto z nás nehral nič a to sa nedá ospravedlniť. V prvej sme pritom nezačali až tak zle, mali sme viacero šancí, ale urobili sme zbytočné fauly a inkasovali aj gól.

Čo spravil s mužstvom inkasovaný gól dve sekundy pred koncom druhej tretiny?
Ten bol len zrkadlom celej druhej tretiny. S prepáčením sme v nej hrali úplné hovno a to bolo vyvrcholenie, že dostaneme gól tesne pred koncom. To sa nemôže stať nikde a už vôbec nie na MS.

Čo sa zmenilo v hre mužstva v tretej tretine?
Povedali sme si, že tak ako dovtedy sa hrať nedá. Začali sme korčuľovať, nahrávať si a bojovať. Hneď to inak vyzeralo. S Nemeckom by to chcelo hrať plných šesťdesiat minút a ideálne ešte lepšie ako dnes.

V tretej tretine ste zabrali v presilových hrách. Pomôže aj to mužstvu pred ďalšími náročnými súbojmi?
Trénovali sme ich na rozkorčuľovaní, stále sa im venujeme. Potešilo ma, ako sme tam predviedli presne to, na čom sme sa s Vladom Draveckým dohodli. Vyšlo to.

Potešil vás po takom priebehu zápasu aj jeden získaný bod?
Pre nás je zlatý každý bod, ale veľmi by nám pomohlo, keby sme získali aj druhý…

Hralo sa v komornej atmosfére pred málo divákmi. S domácimi Nemcami bude v stredu určite plno. Čo to spraví s mužstvom?
Teším sa na to. Všetkým sa hrá lepšie pred plným hľadiskom a v búrlivej atmosfére. Dnes to bolo akési zaspaté a my sme pôsobili takým istým dojmom. Samozrejme, ďakujeme tým, ktorí tu boli a povzbudzovali nás. So silami nemôžeme mať problém. Veď sme dnes dvadsať minút nič nehrali.

Individuálne sa vám darí, pravidelne bodujete. Teší vás aspoň to?
Chalani mi super prihrávajú, tak strieľam. Som rád, že pomáham tímu gólmi. Bohužiaľ z toho zase nebolo víťazstvo. Dúfam, že zajtra už zlomíme smolu a začne to padať aj ostatným.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michel Miklík #MS v hokeji 2017