Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Proti Dánsku bude chytať Hudáček. Bojujme o náš sen, vyzýva

V zápase s Talianmi prispel k zisku dvoch bodov. Súboj s Lotyšskom prežíval na lavičke. Veľmi ťažko. „Vždy chcem byť na ľade a pomôcť chlapcom. Škoda, že nás nezvládnuté oslabenia stáli celý zápas," hovorí brankár slovenskej reprezentácie Július Hudáček (28), ktorý bude chytať v utorňajšom zápase proti Dánsku.

09.05.2017 12:36
Július Hudáček Foto: ,
Július Hudáček.
debata (1)

Pondelkový tréning absolvovalo len osem hráčov. Nechceli ste si tiež oddýchnuť?
Keďže som v nedeľu nechytal, tak mi tréning padol dobre. Väčšina chlapcov zvolila radšej prechádzku alebo posilňovňu. Každý načerpá potrebné sily iným spôsobom. Na ľad šli tí, ktorí v nedeľu hrali málo či vôbec. Celkom sa mi darilo. Azda to bude rovnaké aj v utorok. Som pripravený chytať.

V príprave ste s Dánmi vychytali dve čisté kontá. Veríte si na nich o čosi viac?
Bude to úplne iný zápas. Majú v mužstve zopár iných hráčov, jednoznačne vyššiu kvalitu – prišiel aj Ehlers z NHL. Verím však, že ak budem v bránke, vyjde mi to aj do tretice. Vôbec nie je podstatné, či vychytám nulu alebo sa to skončí 6:5, len musíme vyhrať.

Bude to pre mužstvo veľmi dôležitý zápas?
Jednoznačne kľúčový. Či smerom hore alebo dole. Potrebujeme sa vyhnúť prípadnému boju o záchranu s Talianmi a zároveň sa udržať v hre o štvrťfinále.

Čo by mohlo platiť na súpera?
Jednoduché založenie útoku na dve prihrávky, aby sa čo najmenej hralo v našom pásme. Puky nemôžeme odstreľovať, potrebujeme si ich dať do jazdy tak, ako sme to robili v oboch stretnutiach v Dánsku. Vieme, čo nás čaká. Dánsky výkon pôjde určite hore, takže musí aj náš.

Ponúknete spoluhráčom nejaký recept na dánskeho brankára?
Poradiť im môžem len to, aby veľa strieľali. Clonili brankárovi vo výhľade a dorážali odrazené puky. Na šampionáte padajú najmä ušmudlané góly. Musíme za nimi ísť. Robiť jednoduché základné hokejové veci.

Čo chýbalo, aby mužstvo v nedeľu zdolalo Lotyšsko?
Začali sme horšie, prvých päť minút bolo zlých. V päťminútovom oslabení sme výborne bránili. Škoda len nešťastného gólu. Päť na päť sme hrali dobre, ale naše presilové hry a oslabenia nás stáli zápas. V bránke, kde dostal prednosť Jano Laco, chyba určite nebola.

Uvedomujete si spätne, ako veľmi dôležité boli aspoň dva body s Talianskom?
Áno. Aj do tretej tretiny sme išli s tým, že je to dôležitý súboj. Verím, že Taliani už neuhrajú body s nikým. V posledný deň ich však čaká Dánsko, ktorému už nemusí o nič ísť. Boli by sme neradi, keby sa v takom zápase rozhodovalo o našom osude. Chceme na turnaji víťaziť, aj keď naše štvrťfinálové ambície dostali v nedeľu vážnu trhlinu. Musíme bojovať o náš sen. Ešte viac ako doteraz.

V prvom útoku bude Zigo

Hlavný kouč tímu SR Zdeno Cíger urobil pred zápasom s Dánskom niekoľko zmien v zložení útokov. Do prvého sa ku kapitánovi Vladimírovi Draveckému a Dávidovi Skokanovi posunul na centra Tomáš Zigo, druhý a tretí útok zostali bez zmien (Miklík, Bližňák, Marcel Haščák a Cingeľ, L. Hudáček, Kudrna). Vo štvrtom nastúpia Pavol Skalický, Tomáš Hrnka a Andrej Šťastný. Obrany zostali takisto bez zmien. „Dostal šancu a uvidíme, ako sa s ňou popasuje. Má dobrý pohyb, takže si myslím, že by to mohlo fungovať,“ povedal tréner Cíger o Tomášovi Zigovi. Poludňajšie rozkorčuľovanie vynechal zo slovenského družstva iba útočník Jakub Suja, ktorý je nachladnutý a zostal v hotelovej izbe.

Predpokladaná zostava tímu SR na utorkový duel proti Dánsku: J. Hudáček – Čajkovský, Sersen, P. Čerešňák, A. Jánošík, Gernát, J. Mikuš, P. Trška, Šedivý – Dravecký, Zigo, D. Skokan – Miklík, Bližňák, Marcel Haščák – Cingeľ, L. Hudáček, Kudrna – Skalický, A. Šťastný, Hrnka

Zdroj: SITA

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Július Hudáček #MS v hokeji 2017