Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Radšej bez hymny ako bez bodov

Nad nepríjemnosť sa dokázali slovenskí hokejisti povzniesť. Pochopili, že zlyhal ľudský faktor. To, že ich však lapsus organizátorov poriadne škrel, o tom ani nepochybujte.

08.05.2017 19:22
hokej, Slovensko Foto: ,
Slovenskí fanúšikovia v kolínskej aréne počas zápasu proti Taliansku.
debata (2)

Zo šampionátu píše Michal Mašľany, redaktor Pravdy

Každý športovec predsa túži po víťazstvách, chce vidieť stúpať zástavu svojej krajiny, zaspievať si hymnu. Ideálne spolu s fanúšikmi.

Radšej bez hymny ako bez bodov, mohla si v sobotu povedať Cígerova družina. Po tom, ako z reproduktorov počula namiesto tónov slovenskej melódiu slovinskej hymny.

Organizátori pochybili. Pri súčasných technických možnostiach absolútne nepochopiteľne. Zároveň to však nie je nič výnimočné. Nedávno sa podobnej chyby dopustili v USA pri tenise a takéto lapsusy sa celkom pravidelne opakujú.

Šéf organizačného výboru Henner Ziegfeld sa ospravedlnil každému hráčovi i členovi realizačného tímu. Zároveň priznal, že na prípadnú zámenu Slovenska a Slovinska radšej vopred upozorňoval. Zbytočne. Niekto sa pomýlil a už sa to neodstane.

Je len na hráčoch spod Tatier, aby mu vo zvyšnom priebehu majstrovstiev sveta dali dostatok možností, nech si slovenskú hymnu zapamätá navždy.

S Lotyšskom im to ešte nevyšlo. Bodaj by v ďalších zápasoch urobili fanúšikom viac radosti a donútili ich s hrdosťou spievať „Nad Tatrou sa blýska…“ Práve diváci mohli v sobotu zachrániť situáciu a hymnu odspievať. Prevládli však rozčarovanie a piskot.

Na celej nešťastnej udalosti sa dá nájsť aspoň jedno pozitívum. Keby Slovákom v sobotu nepustili zle nachystanú hymnu, znamenalo by to, že s Talianmi prehrali. A to by im fanúšikovia odpúšťali ešte ťažšie, než skrat organizátorom.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2017