Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dravecký: Riešil som to emotívne. Zbytočný faul ma veľmi mrzí

Urobil nešťastný a zbytočný faul, po ktorom strelili Lotyši rozhodujúci tretí gól. Slovenskí hokejisti tak majú po dvoch zápasoch na MS v Kolíne na konte len dva body. "Rozhodne nevešiame hlavy," tvrdí kapitán národného tímu Vladimír Dravecký po nedeľňajšej prehre 1:3.

07.05.2017 23:34
Vladimír Dravecký Foto: ,
Vladimír Dravecký.
debata (3)

Zo šampionátu píše Michal Mašľany, redaktor Pravdy

Ako hodnotíte zápas s Lotyšskom?
Prehrali sme, čo dodať. Nepodali sme až taký zlý výkon. Dostali sme však tri góly v oslabeniach. Môj faul bol trošku zbytočný. Či bol alebo nebol je rozhodnutie rozhodcov. Prehrali sme, taká je realita. Musíme sa odraziť od dobrého výkonu, len zlepšiť efektivitu a dať nejaké škaredé góly.

Ako ste videli situáciu pri vašom vylúčení?
Zjavil sa mi tam hráč a riešil som to emotívne. Som taký typ človeka a hráča. Bohužiaľ, rozhodca to odpískal a dostali sme tretí gól. Takže ma to veľmi mrzí.

Po dvoch zápasoch má mužstvo na konte dva body. Zrejme ste čakali viac.
Beriem to ako realitu. Ešte máme pred sebou päť zápasov. Sme športovci, ktorí chcú vyhrať každý jeden duel, a na tomto nebudeme nič meniť. V utorok chceme vyhrať nad Dánmi a potom sa začneme pozerať ďalej.

Aký veľký vplyv na vývoj stretnutia mal Kudrnov neuznaný gól?
Bol to gól a také momenty zväčša rozhodujú zápasy. Buď takýto gól alebo môj faul. No rozhodne nevešiame hlavy. Nehrali sme až tak zle.

Ospravedlnil sa vám rozhodca za to, že zapískal príliš rýchlo?
Odpískal to tak, ako to odpískal… Myslím si, že to mal byť gól. Škoda…

Čo s mužstvom urobilo dlhé oslabenie v úvode po Matouškovom treste na 5 min a do konca zápasu?
Vždy je ťažké začať zápas takým dlhým oslabením, obzvlášť keď hráte dve minúty traja proti piatim. Túto situáciu sme však celkom zvládli a nakoplo nás to k lepšiemu výkonu. Žiaľbohu, na body to nestačilo.

Tréner pred stretnutím jemne pozmenil útoky. Mali ste pocit, že zmeny pomohli?
Ono je to len na tréneroch, nám je viac-menej jedno, s kým sme na ľade. Sme natoľko skúsení hokejisti a zároveň profesionáli, že sa s tým musíme rýchlo vyrovnať. Nie je to extra dôležité, no môže to byť impulz.

V dvoch zápasoch využilo mužstvo len jedinú presilovú hru…
Musíme v nich zlepšiť streľbu a viac sa tlačiť do bránky. Stále sa opakujem, ale ešte máme pred sebou päť zápasov. V tréningoch budeme určite pracovať aj na početných výhodách.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Dravecký #MS v hokeji 2017