Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlá správa zo zámoria. Sekera nepríde, slovenská súpiska je definitívne plná

Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie v nedeľu doplnilo na oficiálnu súpisku na 81. majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku okrem Tomáša Ziga aj iného útočníka Tomáša Matoušeka.

07.05.2017 14:20 , aktualizované: 18:24
Andrej Sekera, Edmonton Oilers Foto: ,
Andrej Sekera.
debata

Turnajová súpiska tímu SR je týmto krokom kompletná a už ju nie je možné dopĺňať. Je možné, že Zigo s Matoušekom už v nedeľu zasiahnu do duelu Slovenska proti výberu Lotyšska, zápas sa v kolínskej Lanxess Arene začne o 20.15 h.

Definitívne tak padla šanca na príchod obrancu Andreja Sekeru zo zámorskej NHL, jeho klub Edmonton Oilers je stále v play-off a skúsený zadák nedohral ostatný duel „olejárov“. Tridsaťročný zadák nedohral piatkový piaty duel na ľade Anaheimu, keď v prvej tretine vo svojom treťom striedaní inkasoval tvrdý hit od Ryana Getzlafa a zamieril do šatne.

Tréner „olejárov“ Todd McLellan Sekerovo zranenie nešpecifikoval, ale klub prostredníctvom verifikovaného konta na twitteri s odvolaním sa na kouča uviedol, že bojnický rodák nebude k dispozícii pre nedeľňajší domáci šiesty a ani prípadný siedmy súboj.

GM národného tímu sa krátko vrátil aj k sobotňajšiemu incidentu, keď organizátori MS 2017 po víťaznom zápase nad Talianmi „odmenili“ Slovákov hymnou Slovinska. „Na svetovom šampionáte by sa také veci nemali stávať. Hneď po zápase prišiel prezident Nemeckého hokejového zväzu a všetkým sa ospravedlnil, členom realizačného tímu aj hráčom. V pondelok bude direktoriát a budeme to tam riešiť. V tomto prípade zlyhal ľudský faktor.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Matoušek #Andrej Sekera #Tomáš Zigo #MS v hokeji 2017