Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Utrpenie na ľade, blamáž v zákulisí. Slovákom zahrali slovinskú hymnu

Namiesto slovenskej hymny im pustili slovinskú. Tak si len podali ruky s Talianmi. Situáciu následne nezvládli nahnevaní slovenskí fanúšikovia, ktorí sa pobili v hľadisku s organizátormi.

06.05.2017 20:22
Slovensko, fanúšikovia Foto: ,
Nahnevaní slovenskí fanúšikovia rozhorčene reagujú na nesprávnu hymnu, ktorú im pustili nemeckí organizátori.
debata (84)

Slovenských hokejistov delilo len máličko od poriadnej blamáže na ľade. Nakoniec sa hanby dočkali organizátori, ktorí nemali pre zverencov Zdena Cígera a ich fanúšikov nachystanú správnu hymnu po víťazstve 3:2 po predĺžení v prvom súboji na MS v Kolíne.

„Dvakrát pustili inú hymnu a ani raz našu. Nič také som ešte nezažil, ale čo sa dá robiť. Pevne verím, že naša hymnu tu ešte budeme počuť. Hráme hokej pre fanúšikov, ale hymna je aj pre nás hráčov akýsi pocit hrdosti. Každý si ju chce po víťaznom zápase zaspievať. Zakričali sme si aspoň v šatni a máme veľký dôvod vyhrať ďalší zápas,“ vravel po zápase brankár Július Hudáček.

I jeho spoluhráčov skrat organizátorov veľmi mrzel, no dokázali sa naň povzniesť.

„Jasné, nemalo by sa to stať. No videli ste, že môže. Šlo asi o nejakú technickú chybu. Dúfame, že si hymnu zaspievame nabudúce,“ poznamenal hrdina zápasu Peter Čerešňák.

MS 2017: Slovensko - Taliansko Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Peter Čerešňák po rozhodujúcom góle v zápase s...

Nepríjemný omyl réžie zápasu sa pokúsil ospravedlniť na pozápasovej tlačovej besede šéf organizačného výboru MS 2017 Henner Ziegfeld. „Je nám to veľmi ľúto. Stala sa chyba, ktorá by sa nemala stávať. Z celého srdca sa ospravedlňujeme slovenskému tímu aj jeho fanúšikom. Prijmeme opatrenia, aby sa to neopakovalo a vyvodíme z toho dôsledky. Stala sa klasická chyba, keď sa zamenilo Slovensko so Slovinskom. Explicitne sme upozorňovali našich ľudí, aby si na to dávali pozor a aj napriek tomu sa to stalo…,“ hovoril nešťastný Ziegfeld.

Podľa informácií, ktoré odzneli v priamom prenose RTVS, lapsus s hymnou nezvládli niektorí nahnevaní priaznivci v hľadisku a pustili sa do bitky s organizátormi.

84 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2017