Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliani vôbec nie sú zlí. O výhre však nesmieme pochybovať, vraví Jánošík

Verí, že mužstvo v úvodných dvoch dueloch získa vytúžených šesť bodov, aby sa hráčom ďalej ľahšie dýchalo.

06.05.2017 10:00
Adam Jánošík Foto: ,
Adam Jánošík.
debata

Zo šampionátu píše Michal Mašľany, redaktor Pravdy

„Čakanie na prvý zápas bolo dlhé. Preto sme veľmi radi, že to už vypukne. Všetci sme pevne presvedčení, že do turnaja vkročíme víťazne. Dôležité bude najmä využívanie presilových hier,“ tvrdí obranca Liberca a slovenskej reprezentácie Adam Jánošík (24).

Čo viete o Talianoch?
Talianov sme si už prostredníctvom videa rozobrali. Ich hráči vôbec nehrajú zle. Len potvrdzujú, že každé mužstvo v elitnej kategórii je už na vysokej úrovni. Nečakáme jednoduchý zápas. Práve preto sa naň musíme pripraviť ešte zodpovednejšie ako na ostatné. Každý športovec však musí veriť vo svoje schopnosti. My na Talianov máme. Nesmieme pochybovať o tom, že ich zdoláme.

Trúfnete si odhadnúť aj silu Lotyšov?
O tých sme sa ešte nebavili. Najdôležitejší pre nás bude vždy len najbližší zápas. Dobre vieme, že potrebujeme oba zápasy vyhrať. Do každého súboja na šampionáte pôjdeme s tým, že chceme vyhrať.

V čom by mali byť prednosti slovenského mužstva?
Musíme hrať kolektívne a tvrdo makať. Nemáme v tíme žiadne extra hviezdy, musíme držať spolu, byť na ľade kompaktní a navzájom si pomáhať.

V piatkovom tréningu ste sa venovali najmä nácviku presilových hier, no akosi vám nevychádzali…
Hádam sme si góly ušetrili na sobotu. Presilovky a oslabenia budú veľmi dôležité. Celé majstrovstvá sveta budú najmä o využívaní početných výhod. Na nich treba stavať.

Aké podmienky ste našli v Kolíne?
Zatiaľ sme so všetkým spokojní. Hotel, strava, doprava aj ľad sú na vysokej úrovni. S ničím sme nemali problém. Je len na nás, aby sme do turnaja vkročili víťazne, aby bola dobrá atmosféra v mužstve aj medzi fanúšikmi.

Ako sa cítite v obrovskej Lanxess aréne?
Je pekná, podľa mnohých najkrajšia v Európe. Verím, že na zápasy bude chodiť veľa ľudí. Pre nás hokejistov sú dôležitejší fanúšikovia a nie to, ako vyzerá hala. Dúfam, že príde aj veľa ľudí zo Slovenska.

Príde vás povzbudiť niekto z blízkych?
Áno. Priateľka, brat aj otec. Uvidíme, ako sa nám bude dariť. Keby sme postúpili ďalej, prišiel by aj zvyšok rodiny (úsmev).

Zahrali ste si aj na majstrovstvách sveta v Ostrave 2015. Ako vyznie prvé porovnanie oboch šampionátov?
Tam sme sa cítili úplne ako doma. Bolo to úžasné, koľko ľudí nás prišlo povzbudiť a akú atmosféru vytvárali. Toto sa v Kolíne ťažko môže zopakovať. Aj tak však nepochybujem, že naši diváci budú skvelí.

Máte teraz pred prvým zápasom menšiu trému než pred dvoma rokmi?
Trému pociťujem pred každým zápasom. Nemusí to byť ani na majstrovstvách sveta, ale aj pred bežným súbojom v lige. Takže v tomto nie je rozdiel oproti môjmu prvému šampionátu až taký výrazný. Ono možno ani nejde o trému, skôr som len jemne nervózny. No akonáhle padne prvé buly, som v pohode a cítim sa super.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Jánošík #MS v hokeji 2017