Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok pre Rusov. Ak by aj Washington vypadol, Ovečkin do Kolína nepríde

Aj v prípade neúspechu Washingtonu Capitals v play off zámorskej NHL sa fenomenálny útočník Alexander Ovečkin nepredstaví na 81. majstrovstvách sveta v hokeji v Nemecku a Francúzsku.

05.05.2017 12:54
Alexander Ovečkin Foto:
Alexander Ovečkin.
debata (4)

S odvolaním sa na ruský Sport-Express o tom informoval švédsky portál HockeySverige. Capitals v bojoch o Stanleyho pohár prehrávajú s Pittsburghom Penguins 1:3 na zápasy a už len jedna prehra ich delí od vyradenia v semifinále Východnej konferencie.

Ovečkin je známy tým, že v minulosti bez váhania cestoval z USA na svetový šampionát bezprostredne po ukončení klubovej sezóny. Topkanonier spravidla vždy prišiel, hoci len na pár zápasov, niekedy naskakoval do zápasov takmer priamo z lietadla.

Od roku 2004, keď debutoval v národnom tíme na MS, vynechal Ovečkin iba šampionát vo Švajčiarsku 2009, na ktorom Rusi získali zlato. Viac zápasov ako Ovečkin odohrali odvtedy na MS len štyria hráči – Švajčiar Andres Ambühl, Dán Morten Green, Rus Iľja Kovaľčuk a Nór Jonas Holös.

Rusi na MS 2017 hrajú v základnej A-skupine v nemeckom Kolíne nad Rýnom, ich súpermi budú postupne Švédi, Taliani, Nemci, Dáni, Slováci, Lotyši a Američania.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #MS v hokeji 2017