Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pastrňák šiel na MS, aj keď v NHL nemá zmluvu. Je to pre mňa česť, tvrdí

Aj keď bostonský útočník David Pastrňák nemá zmluvu na ďalšie sezóny v NHL, rozhodol sa štartovať na hokejových majstrovstvách sveta.

04.05.2017 20:00
česko, ms 2016, david pastrňák Foto: ,
David Pastrňák (vľavo) sa raduje so svojimi spoluhráčmi.
debata

Najproduktívnejší český hráč v tomto ročníku zámorskej súťaže už sa pripravuje s reprezentačným tímom v Paríži.

„Bolo to celkom hektické. Nevedel som, či mám ísť (bez zmluvy). Všetci ľudia okolo, čo mi pomáhali, rodina, agenti, mi hovorili, že je to rozhodnutie na mne. Raz to bolo tak, potom inak. Ale som rád, že som sa rozhodol takto. Je pre mňa česť reprezentovať. A mám dobré spomienky z minulého roka. Rád som sa do národného tímu vracal,“ vyhlásil Pastrňák.

Pastrňák sa môže stať 1. júla chráneným voľným hráčom. Dá sa však očakávať, že klub si ho bude chcieť poistiť na dlhú dobu. A za výrazne iných platových podmienok, ako mal v nováčikovskej zmluve. Nad tým, ako by mohol nový kontrakt vyzerať, si však hlavu neláme.

„To je na agentoch, nie na mne. Nech si to vyriešia agenti a manažéri,“ uviedol 25. hráč draftu 2014. „Povedali sme si v polovici sezóny, že sa budeme baviť po jej skončení. Aby som sa mohol sústrediť len na hru. Keďže som teraz tu na majstrovstvách, sezóna mi ešte pokračuje. Vyriešime to po šampionáte,“ uviedol Pastrňák.

Vítanou posilou v českom mužstve bol už vlani, ale strelecké kvality potvrdil jediným gólom. Teraz už na neho budú tréneri spoliehať. Hoci ho považujú za strelca, svoje góly nerieši.

„Keby áno, akurát by to bolo horšie. Nechávam tomu voľný priebeh. Pre mňa je hlavné, aby si to všetko sadlo. Máme tu výborných hráčov. Osobne dúfam, že sa budem zlepšovať každým zápasom. Dlho som nebol na ľade, ale pauza mi pomohla. som trošku unavený a zatiaľ som sa neaklimatizoval, ale dúfam, že dnes už sa pohodlne vyspím a bude to dobré,“ povedal novinárom Pastrňák.

Teší sa na obnovenú spoluprácu s Tomášom Plekancom a Romanom Červenkom. „Dúfam, že nám to pôjde zase o niečo lepšie, budeme sa zlepšovať a dáme nejaké góly. Sústredím sa na to, aby som predviedol čo najlepší výkon a pomohol tímu. Akýmkoľvek spôsobom. Ak to bude nahrávkami, gólmi alebo blokovaním striel, budem sa to snažiť robiť. Keď budeme dávať góly, je jedno, kto konkrétne sa o ne postará,“ podotkol Pastrňák.

Na určitý tlak je zvyknutý z Bostonu, nezväzuje ho.

„Očakávania sú veľké zo všetkých strán, ale mne to nevadí. Ja som za to rád, hrám vždy v pokoji a väčšinou nič neriešim,“ povedal Pastrňák.

Veľkú previerku bude predstavovať hneď v piatok obhajca titulu Kanada. „Samozrejme. Je to dobrý test. Je to ale pre nás aj pre nich zároveň prvý zápas turnaja, môže sa stať čokoľvek,“ uzavrel Pastrňák.

debata chyba
Viac na túto tému: #David Pastrňák #MS v hokeji 2017