Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bližňák: Tréneri na internete nás netrápia

Málokedy si novozložené trio tak sadne. A vypýta si v priebehu (len) dvoch stretnutí miesto medzi elitnými útokmi.

01.05.2017 11:00
Mário Bližňák Foto: ,
Mário Bližňák.
debata (4)

Jeden prežil sezónu ako na hojdačke. Vystriedal štyri tímy v troch krajinách až kým našiel svoju povestnú streleckú tvár. Michel Miklík z JYP Jyväskylä prišiel na posledné dva prípravné zápasy proti Nórom v skvelej forme. Novému zamestnávateľovi zaistil bronzovú priečku vo fínskej lige.

V útoku mu robili spoločnosť dvaja o štyri roky mladší tridsiatnici. Nedávno boli rovesníci Marcel Haščák (Brno) a Mário Bližňák (Liberec) súpermi vo finále českej extraligy. Trojica skúsených reprezentantov veľmi rýchlo prepla z klubovej sezóny na reprezentačnú a v Hamare sa podieľala na rovnej polovici strelených gólov Slovenska.

"Hralo sa nám spolu dobre, s Michelom sme hrávali v jednej formácii aj na Slovane, takže to nebolo nič nové. Chceli sme sa trénerovi ukázať. Som rád, že nám to išlo. Ťažko povedať či budeme líderskou päticou. Sme dobrá partia, raz musí potiahnuť naša formácia, inokedy ďalšia. Zápasov je veľa, uvidíme čo MS prinesú,” povedal po príchode z Nórska Bližňák.

Center Liberca sa v priebehu sezóny musel kvôli nastrelenému puku liečiť z trombózy. Noha ho už nelimituje, chuť do hokeja mu nechýba ani po finálovom sklamaní, keď Haščákovej Komete Bílí Tygři podľahli jednoznačne 0:4 na zápasy.  

"Proti Nórom sme podali dobrý kolektívny výkon, podržali nás obaja výborní brankári. To je základ, na ktorom chceme stavať aj na šampionáte. Boli tam nejaké časti hry, ktoré sme nezvládli. Strácali sme v nich puky na modrej čiare. Takých chýb sa musíme vyvarovať, lebo tímy ako Rusko a Švédsko ich zvyknú gólovo potrestať. Keď sme to vzadu zabetónovali, Nóri mali problém sa cez nás presadiť. Keď šliapu štyri päťky, je to vidieť,” karhal i chválil odchovanec dubnického hokeja.  

Ani jemu neušlo, že sa na mužstvo valí vlna kritiky a podceňovania, ktorá je úzko spätá s neúčasťou hráčov z NHL. Bližňák si o situácii myslí svoje.

"Najbližšie dva týždne bude tých trénerov na internete mnoho. Ideme tam niečo dokázať, či nám veria alebo nie. Nezaujíma nás, čo si myslia. Budeme hrať so srdcom a za celé Slovensko, to je najpodstatnejšie. Dúfam, že sa nám to podarí,” vyhlásil.

Súhra troch skúsených útočníkov sa páčila aj brankárovi Jánovi Lacovi. "Oživili našu hru, boli nebezpeční v každom striedaní. Vpredu si vytvorili množstvo šancí a dokázali súpera dostať pod tlak i skórovať proti nemu. Pomáhali aj v defenzívne, takže super.”

Hrdina strieborného slovenského zázraku na MS 2012 v Helsinkách priznal, že Nóri boli dobrou previerkou pred šampionátom. Je rád, že mužstvo sa na vrchol sezóny naladilo víťazne.

"Síce to nebol tím zo svetovej špičky, ale účel duely splnili. Navyše, prvé štyri zápasy na šampionáte hráme práve s papierovo slabšími súpermi, takže nám to padlo vhod,” zamyslel sa Laco a doplnil:

"V Hamare sme hrali trpezlivo a to musíme ukázať aj v Kolíne. Je potrebné vyvarovať sa herných výpadkov, čo sa nám v celku darilo. Každý úspech sa ráta a dáva pozitívny impulz. Musíme to potvrdiť aj na šampionáte a ďalej herne napredovať.”

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Mário Bližňák #MS v hokeji 2017