Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hokejisti uspeli v generálke na MS, od Nórov nedostali ani gól

Slovenskej hokejovej reprezentácii vyšla generálka na majstrovstvá sveta, ktoré sa v piatok 5. mája začnú v Kolíne nad Rýnom a Paríži.

29.04.2017 20:22 , aktualizované: 21:44
Slovensko, hokej, radosť Foto: ,
Radosť slovenských hokejistov.
debata (2)

Zverenci trénera Zdena Cígera v sobotu zvíťazili v prípravnom zápase v nórskom Hamare nad domácim výberom 3:0, potvrdili tým piatkový triumf nad rovnakým súperom 3:2. Slováci v seriáli Euro Hockey Challenge odohrali osem zápasov, dosiahli v nich päť víťazstiev a inkasovali tri prehry. Nomináciu na MS zverejní kouč Cíger v nedeľu popoludní.

Tím SR mal v úvodnej tretine dve šance, ale obe nevyužil Marcel Haščák. V druhej časti brankár Július Hudáček zneškodnil trestné strieľanie Aleksandra Reichenberga, potom sa Slovákom začalo dariť v koncovke a Steffena Söberga postupne prekonali Tomáš Matoušek, Tomáš Zigo a Michel Miklík. Pre Ziga s Matouškom to boli premiérové reprezentačné zásahy.

V jubilejnom 30. vzájomnom zápase sa zrodil 21. triumf Slovákov, Nóri ich majú na svojom konte sedem a dve stretnutia sa skončili nerozhodne. Slovenský tím v piatok ukončil čakanie na víťazstvo nad Nórmi po takmer troch rokoch, družstvo SR predtým naposledy uspelo v máji 2014 na MS v Minsku a ďalšie tri súboje sa skončili triumfom severanov.

Nórsko – Slovensko 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

  • Góly: 37. T. Matoušek (L. Kozák, Zigo), 44. Zigo, 45. Miklík (Marcel Haščák)
  • Vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1. Diváci: 2662.
  • Nórsko: Söberg – Holös, Lesund, Nörstebö, Sörvik, Johannesen, Sveum, Ström, Ödegaard – Thoresen, K. A. Olimb, Reichenberg – Bastiansen, M. Olimb, Martinsen – Trettenes, K. Forsberg, Rosseli Olsen – Valkvae Olsen, Roest, Karterud
  • Slovensko: J. Hudáček – Čajkovský, Sersen, Gernát, J. Mikuš, P. Čerešňák, P. Trška, A. Jánošík, L. Kozák – Dravecký, Suja, D. Skokan – Kudrna, Cingeľ, Skalický – Miklík, Bližňák, Marcel Haščák – Hrnka, Zigo, T. Matoušek

Prvá tretina príliš veľa šancí na zmenu skóre nepriniesla. Obaja súperi sa pozorne bránili a gólmani nemali veľa práce. Najväčšie šance v úvodnom dejstve mal Marcel Haščák, ale v 15. min nepochodil po prihrávke od Mária Bližňáka a v 18. min od Michela Miklíka.

V 28. min za faul Sersena nariadili arbitri trestné strieľanie, no Reichenberg nenašiel recept na J. Hudáčka, ktorý previedol úspešný zákrok betónom. V 32. min si Nóri vypracovali veľkú šancu, ale slovenský brankár bol pri pokuse Reichenberga úspešný. Slováci potom nevyužili presilovku, aj keď sa na dlhší čas usadili v útočnom pásme a brankára Söberga hneď niekoľkokrát preveril obranca Čajkovský. Slováci sa dočkali až v 37. min, keď po úspešnom vhadzovaní poslal puk na Söberga obranca L. Kozáka a odrazenú strelu usmernil do bránky T. Matoušek. Jeho gól potvrdila aj videoanalýza rozhodcov.

Druhý gól pridali zverenci Zdena Cígera v 44. min vo vlastnom oslabení – po pravej strane prenikol do útočného pásma Zigo a švihom prekonal Söberga. O 108 sekúnd neskôr sa presadil aj Miklík, ktorý po prihrávke od Marcela Haščáka poslal puk za súperovho brankára. Nóri síce pred koncom duelu chceli aspoň skorigovať, ale J. Hudáček neinkasoval ani raz a udržal si čisté konto.

Zdeno Cíger (tréner SR): „V úvode sme so súperom nestíhali korčuľovať, mali sme to dosť náročné. Nóri totiž chceli ukončiť prípravu víťazstvom, tlaku domácich sme však odolali. V tomto zápase sme mali oporu v brankárovi Hudáčkovi a dôležitá bola naša efektivita. Chlapci si na ľade pomáhali a domácemu tímu s pribúdajúcim časom ubúdali sily.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Nórsko - Slovensko