Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemcov posilnia ďalší hráči z NHL. Všetci chcú byť pri tom, teší trénera

S minimálne troma hokejistami zo severoamerickej NHL odštartuje májové majstrovstvá sveta usporiadateľské Nemecko.

28.04.2017 14:13
Thomas Greiss Foto: ,
Nemecká brankárska jednotka Thomas Greiss.
debata

Okrem útočníka Tobiasa Riedera z klubu Arizona Coyotes posilnila tím vedený trénerom Marcom Sturmom aj dvojica z New Yorku Islanders – brankár Thomas Greiss a obranca Dennis Seidenberg. To však zrejme nie je konečný výpočet posíl zo zámoria.

Nemcom prisľúbil účasť aj produktívny útočník Edmontonu Leon Draisaitl, ktorý momentálne bojuje v 2. kole play off v drese Edmontonu proti Anaheimu. Ak Oilers postúpia cez Ducks do finále konferencie, na svetový šampionát zamieri obranca Korbinian Holzer z Anaheimu. Zatiaľ je stav 1:0 pre Edmonton.

„Verím, že im to tam pôjde rýchlo a Draisaitl príde medzi nás čo najskôr,“ skonštatoval tréner Nemecka Marco Sturm pre TV Sport1.

Nemci si už vyrátali, že v prípade sedemzápasovej série a rozhodujúcej prehry Edmontonu by Draisaitl mohol byť k dispozícii na dôležitý duel základnej skupiny proti Taliansku. Uskutoční sa v sobotu 13. mája. Vedenie nemeckého tímu bude pozorne sledovať aj sériu 2. kola NHL medzi Washingtonom a Pittsburghom. Tam majú tiež potenciálne posily – brankára Capitals Philippa Grubauera a útočníka Penguins Toma Kühnhackla.

„Všetci by chceli prísť na šampionát. Chcú byť pri tom. Máme ešte z čoho vyberať,“ cituje Sturma portál sport1.de.

Nemecko bude jedným zo súperov Slovenska na MS 2017, vzájomný duel v kolínskej Lanxess Arene sa v základnej A-skupine uskutoční v stredu 10. mája. Druhým dejiskom šampionátu je francúzska metropola Paríž.

debata chyba
Viac na túto tému: #nemecká hokejová reprezentácia #MS v hokeji 2017