Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Miklík: Rád pomôžem gólmi. Sľubovať ich však nechcem

Hral na štyroch majstrovstvách sveta aj olympiáde v Soči. Zo šampionátu v Helsinkách 2012 má striebornú medailu a o dva roky neskôr v Minsku zažiaril 11 bodmi v siedmich zápasoch.

25.04.2017 07:00
Michel Miklík Foto: ,
Michel Miklík.
debata

Michel Miklík (34) by mal aj na májových MS v Kolíne a Paríži patriť medzi opory slovenskej hokejovej reprezentácie. Tréner Zdeno Cíger si od neho sľubuje, že potvrdí svoje kanonierske schopnosti a výrazne zvýši efektivitu v presilových hrách.

O prvej reprezentačnej pozvánke v sezóne

Keď som zdravý, vždy prídem. Teším sa na chalanov aj na prípravné zápasy. Z národného tímu mi volali už po semifinálovej sérii. Nevedeli, že vo Fínsku sa hrá aj o bronz. Tiež ma to zaskočilo.

O momentálnej forme

Pokúsim sa pokračovať v tom, čo som predvádzal vo Fínsku. Uvidíme, s kým ma dá tréner dokopy a či nám to spolu pôjde. Sám som zvedavý, akú definitívnu podobu bude mať mužstvo na šampionáte. V minulosti sa trénerom vždy podarilo poskladať dobrý tím. Verím, že vytvoríme správnu partiu, to je vždy základný predpoklad na dobrý výsledok.

O úlohe strelca

Ťažko to dopredu sľúbiť, ale budem sa snažiť prispieť k dobrým výsledkom aj nejakými gólmi. Nie vždy to však vyjde. Vo Fínsku mi všetko sadlo. Cítil som sa tam výborne. Mal som vytvorenú pohodu a z nej som čerpal. Dostával som veľa priestoru na ľade a hokej som si užíval.

O zdravotnom stave

V utorok absolvujem kontrolu u lekára pre drobné problémy s kľúčnou kosťou. Nemalo by to byť nič vážne. Ide len o pozostatok zranenia, ktoré som utrpel ešte januári spolu s otrasom mozgu. Hral som s tým a neobmedzovalo ma to.

O zápase o bronz

Pred stretnutím sme dostali štyri dni voľna… Dali sme si pár drinkov a šli sme si ťuknúť o tretie miesto. Bol to divoký zápas, padlo veľa gólov. Vyhrali sme 6:5 po predĺžení. Za IFK Helsinki hral Finley, ktorý mi spôsobil v januári otras mozgu. Nijako sme sa k tomu nevracali. Riešili to len fínske médiá. Veľa sa ma na to pýtali, ale ja som to dávno hodil za hlavu. Nakoniec som cez neho strelil víťazný gól. Urobil chybu a som rád, že som ju využil. Keď som ho obchádzal, spomenul som si na zranenie a veril, že by som mohol práve v tom momente rozhodnúť.

O Fínsku

Cítil som sa tam výborne. Trošku náročnejšie to bolo len s dorozumievaním. Mal som jedného estónskeho spoluhráča, s ním som hovoril po rusky, keď som niečo potreboval. Po anglicky je to u mňa slabšie. Pomohlo mi, že hneď v prvom zápase som strelil dva góly. Hráča to upokojí. Potom sa vám hrá ľahšie.

O netradičnej sezóne

Čačal som neskôr a vyskúšal až štyri kluby, ale mne to celkom vyhovovalo. V lete som si dobre oddýchol. Potom máte väčšiu chuť do hokeja i viac energie.

O svojej budúcnosti

Štýl hokeja vo Fínsku mi vyhovoval. So všetkým som bol spokojný. V Jyväskyle o mňa majú záujem, ale ešte sme nezačali riešiť budúcnosť. V klube nevedia, s akým rozpočtom budú pracovať. Rád by som tam však ostal.

O titule Brna

Za Brno som odohral len šesť zápasov. Vôbec ma nemrzí, že som odišiel do Fínska. Necítil som dôveru a nemal som dostatok priestoru na ľade. Beriem to ako správny krok. Len som trochu podpichoval Marcela Haščáka, či mi na zraz prinesie medailu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michel Miklík #MS v hokeji 2017