Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slováci pôjdu na šampionát bez Cháru i Jurča. Marinčin je otázny

Slovenská hokejová reprezentácia sa na májových majstrovstvách sveta predstaví aj bez obrancu Zdena Cháru a útočníka Tomáša Jurča.

24.04.2017 22:44
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára.
debata (20)

Obaja hokejisti zo zámorskej NHL trénerovi Zdenovi Cígerovi povedali nie v pondelok večer. Generálny manažér Róbert Švehla sa dovolal aj obrancovi Toronta Martinovi Marinčinovi, ktorý ešte nezaujal definitívny postoj.

“Zdeno začal túto sezónu o čosi skôr na Svetovom pohári a sezóna v NHL bola pre neho opäť náročná. Preto sa rozhodol neposilniť našu reprezentáciu sa blížiacich sa majstrovstvách sveta. Tomáš absolvoval v Chicagu výstupné sezónne testy. Tím mu následne neodporúčal štartovať na MS. Martin má po zranení chrbtice, ktoré si privodil počas sezóny, pretrvávajúce ťažkosti. V utorok má absolvovať vyšetrenie, a potom si zavoláme,” cituje Švehlu oficiálny web SZĽH.

Slovensko na svetovom šampionáte v nemeckom Kolíne nad Rýnom nebude mať pravdepodobne ani jedného hráča zo zámoria. Negatívne stanovisko k štartu na MS totiž koučovi Cígerovi dali aj ďalší hokejisti z NHL. V hre o Stanleyho pohár zostal už iba obranca Edmontonu Andrej Sekera, vo farmárskej AHL stále bojuje útočník Peter Cehlárik v tíme Providence Bruins.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Tomáš Jurčo #MS v hokeji 2017