Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Menej vymýšľať, radšej byť sebec a vystreliť, radí kapitán Dravecký

Čaká ich posledný domáci prípravný zápas pred majstrovstvami sveta (5.- 21. 5. v Kolíne a Paríži). Radi by v ňom pretrhli streleckú smolu, konečne uspeli, potešili fanúšikov a dobre sa naladili pred štartom šampionátu.

21.04.2017 11:00
Vladimír Dravecký, hokej, slovenskí hokejisti,... Foto: ,
Vladimír Dravecký.
debata

Slovenskí hokejisti v piatok o 17.00 privítajú v Bratislave Fínov, ktorým pred dvoma dňami v Košiciach podľahli 0:3. Predtým neuspeli ani v dvoch minulotýždňových súbojoch so Švajčiarskom. V Trenčíne prehrali nešťastne 1:2, v Žiline 0:3.

„Musíme ísť šťastiu naproti a robiť všetko pre to, aby sme zlomili strelecké prekliatie. Musíme byť viac hladní po góloch. Streliť nejaký jednoduchý špinavý gól a potom príde čas aj na prihrávky do prázdnej bránky,“ hovorí Libor Hudáček, jeden z hráčov, od ktorých sa góly očakávajú.

Mizerná koncovka mrzí aj kapitána Vladimíra Draveckého. Pochvaľuje si aspoň, že spoluhráči sa do šancí dostávajú. „Je to o detailoch. Aj ja som mal v stredu v tretej tretine radšej strieľať. Zbytočne som však vymýšľal a prihrával Markovi Hovorkovi. Potrebujeme streliť gól čo najskôr, potom má zápas iný priebeh,“ vysvetľuje 31-ročný krídelník.

Zároveň ponúka známy recept na prekonanie húževnatej a pevnej defenzívy Fínov. „Musíme sa viac tlačiť do bránky. Pomôcť môžu strely obrancov. Všetko zlomí jeden škaredý gól. Vpredu treba na seba zobrať väčšiu zodpovednosť, byť aj sebec a vystreliť. V dnešnom hokeji padajú aj pekné góly, ale veľká väčšina je po dorážkach či vďaka cloneniu pred bránkou, keď brankár nevidí. Zlomiť to môže aj využitá presilovka,“ dodáva Dravecký.

Po prvý raz v príprave naskočí do zostavy útočník Chomutova Dávid Skokan. V základnej časti českej ligy zaznamenal desať gólov, v play off pridal päť. Aj on je tak jedným z hráčov, ktorí by mali pomôcť zlomiť nízku efektivitu.

„V piatok musíme zabrať. Azda to už pôjde. Šampionát sa pomaly blíži, treba sa naň dobre naladiť. Prehrať sa môže s kýmkoľvek, ale vždy musíte nechať na ľade všetko – zrážať sa, jazdiť a bojovať. Ak to fanúšik vidí, znáša prehru ľahšie. Verím, že v Bratislave to bude oveľa lepšie než v stredu v Košiciach. Hrá sa nám tu veľmi dobre,“ naznačuje 28-ročný Popradčan.

Keďže to zatiaľ príliš nepadá útočníkom, zastúpiť by ich mohli aj obrancovia. Je ich viacero s ofenzívnymi chúťkami. V stredu mali príležitosti Graňák s Čajkovským, útok vie podporiť aj Martin Gernát.

„Je jedno, či dá gól útočník, obranca alebo nebodaj brankár. Len ho potrebujeme ako soľ. Moderní brankári si s priamymi strelami poradia. Clona je veľká pomôcka. Druhá možnosť je poriadne brankára rozhýbať a strieľať z prvej,“ naznačuje obranca Sparty.

V čom bude najväčší rozdiel medzi stredajším a piatkovým stretnutím? „V ceste na zápas,“ usmeje sa Gernát narážajúc na presun vlakom do Košíc bez tréningu v meste zápasu. „Dobre sa vyspíme, pripravíme sa a azda už uspejeme. Očakávam, že v hľadisku bude veľa ľudí. Musíme im ukázať pekný a účelný hokej,“ dodá. „Fíni hrajú výborne systémovo a kompaktne – všetci piati sú vždy tam, kde majú byť. Aj preto sme sa tak ťažko presadzovali,“ pochváli súpera Hudáček.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia