Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tragický útok. Slováci prehrali tretí zápas v rade, Fínom podľahli 0:3

Slovenská hokejová reprezentácia si v príprave na májové majstrovstvá sveta pripísala v stredu tretiu prehru za sebou.

19.04.2017 19:18
Július Hudáček Foto: ,
Zľava: Július Hudáček zo Slovenska a Joonas Kemppainen z Fínska.
debata (2)

Zverenci trénera Zdena Cígera v rámci seriálu Euro Hockey Challenge podľahli v košickej Steel aréne Fínom 0:3. Odveta je na programe v piatok 21. apríla o 17.00 h v Bratislave.

V stredajšom súboji Fíni dvakrát skórovali v prvej tretine, do listiny strelcov sa zapísali Ville Lajunen a Antti Pihlström. Tretíkrát inkasoval brankár Július Hudáček z hokejky Olliho Palolu v 28. min. V druhej polovici duelu už gól nepadol, aj keď obe mužstvá na to mali niekoľko príležitostí.

V 34. vzájomnom zápase si Fíni pripísali 25. triumf, Slováci majú na svojom konte len 6 víťazstiev a 3 súboje sa skončili nerozhodne.

Slovensko – Fínsko 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Góly: 12. Lajunen (Pihlström), 15. Pihlström (Manninen, Anttila), 28. Palola (Honka, M. Aaltonen)
Vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš, Stano – Šefčík, M. Korba (všetci SR), 5157 divákov
Slovensko: J. Hudáček – Čajkovský, Graňák, J. Mikuš, Gernát, Čerešňák, Švarný, L. Kozák, J. Brejčák, Šedivý – Dravecký, Hovorka, L. Hudáček – M. Bakoš, Cingeľ, Kudrna – Lušňák, Suja, Hrnka – Vandas, Preisinger
Fínsko: Säteri – Honka, Ohtamaa, Lajunen, Vittasmäki, Kivistö, Virtanen, Järvinen – Jormakka, Kemppainen, Junttila – Palola, M. Aaltonen, Erkinjuntti – Anttila, Pihlström, Manninen – Ojamäki, Sallinen, Huhtala

Po opatrnom úvode z oboch strán mali prvú vážnejšiu príležitosť Slováci, ale v 8. min po peknej prihrávke Šedivého pálil Vandas iba do Säteriho. Výhodu presilovky potom získal tím SR, no po minúte putoval na trestnú lavicu Graňák a keď už boli Fíni na ľade s piatimi korčuliarmi, spoza kruhu prestrelil všetko Lajunen – 0:1. Svoju šancu potom nezužitkoval L. Hudáček, v 15. min však nezaváhal Pihlström – 0:2.

Na začiatku druhej časti v brejku neuspel obranca Čajkovský, na opačnej strane po chybe L. Hudáčka nevyšiel strelecký pokus Erkinjunttimu. Tretí gól pridali Fíni v 28. min: k odrazenému puku sa dostal Palola a rozvlnil sieť. Pred druhou sirénou sa do šance dostával obranca J. Mikuš, ale Fínom sa ho podarilo eliminovať.

V tretej tretine sa Slováci snažili aspoň skorigovať, ale veľmi sa im to nedarilo. V 53. min nepochodil M. Bakoš, neskôr to nevyšlo ani Hovorkovi. Skóre sa už v závere nezmenilo.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #MS v hokeji 2017