Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

FOTO: Nevedia, čo ich čaká. Nie na ľade, ale vo vlaku

Po dvoch nie príliš vydarených stretnutiach so Švajčiarskom (1:2, 0:3) ich preverí najsilnejší súper v rámci prípravy na majstrovstvá sveta (5. - 21. mája v Kolíne a Paríži).

19.04.2017 06:00
Peter Čerešňák, Tomáš Hrnka Foto: ,
Peter Čerešňák (vľavo) a Tomáš Hrnka vo vlaku z Bratislavy do Košíc.
debata (1)

Slovenskí hokejisti si v stredu o 17.00 v Košiciach zmerajú sily s Fínskom. Druhý z dvojice zápasov so severským súperom odohrajú o dva dni v rovnakom čase v Bratislave.

Stretnutie v Košiciach je špecifické najmä spôsobom dopravy partie okolo kapitána Vladimíra Draveckého. Reprezentanti sa v utorok stretli na zraze v Bratislave, večer si zatrénovali a v stredu doobeda naberú smer Košice. Nie lietadlom ani autobusom, lež netradične – vlakom.

Slovenskí hokejisti odcestovali do Košíc vlakom Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Dominik Graňák pred nástupom do vlaku z...

„Snažíme sa na to pozerať pozitívne. Je to akási zmena stereotypu. Problém je len v tom, že v Košiciach budeme bez potrebného tréningu, chlapci budú mať za sebou dlhú cestu a asi sa to bude celé vďaka zastávkam pre fanúšikov aj naťahovať. Aj po zápase prídeme späť do Bratislavy o čosi neskôr. Krátko pred svetovým šampionátom je to trošku komplikované, ale azda to dopadne dobre,“ tvrdí tréner národného tímu Zdeno Cíger.

Už dávnejšie priznal, že na svoju ostatnú cestu vlakom si už veru ani nepamätá. „Keďže som však vyučený železničiar, v mladosti som mal aj režinku,“ smial sa.

V úplne inej situácii bude útočník Jakub Suja. Ten prišiel aj na utorňajší zraz vlakom. Práve z Košíc. „Vlaky boli poriadne plné, ale dalo sa to zvládnuť. Na IC-čko som už lístky nekúpil, šiel som bežným rýchlikom,“ prezradil. Počas veľkonočných sviatkov aj chvíľu premýšľal nad tým, či by pre neho nebolo lepšie ostať doma a pripojiť sa k tímu až v stredu. Samozrejme, s takouto žiadosťou za nikým z realizačného tímu nešiel: „Jasné, musel som prísť do Bratislavy. Veď v utorok večer sme mali aj tréning. Len je paradoxné, že hneď na druhý deň ma čaká cesta späť do Košíc.“

Čo očakáva od cesty s fanúšikmi? „Vôbec netuším. Pre fanúšikov by to mohlo byť príjemné spestrenie, pre nás akási zmena. Čaká nás autogramiáda a asi aj nejaké rozhovory s priaznivcami,“ myslí si. „Osobne som rád, že si niečo také vyskúšame. Mohlo by to byť fajn,“ pridal sa ďalší Košičan v mužstve Dravecký.

Kapitána trápi doterajšia slabšia koncovka mužstva a nepochybuje, že proti Fínom bude efektivita zakončenia lepšia. „Nie je to len želanie fanúšikov, ale aj naše. Zápasy so Švajčiarmi neboli až také zlé. Keby sme v nich strelili nejaké góly, priebeh aj dojem z nich mohol byť iný. Proti Fínom musíme veľa korčuľovať a viac strieľať,“ ponúka recept.

Suja s úsmevom prezrádza, že doma ho podpichli – aby na košickom ľade pomohol tímu aj nejakým gólikom.

V stredajšom súboji by sa mal do bránky postaviť Július Hudáček. V piatok dostane pravdepodobne šancu po prvý raz v príprave Ján Laco. „Hráme opäť doma, ale na širokom klzisku budeme mať čo robiť, aby sme s Fínmi stíhali. Musíme hrať veľmi disciplinovane a jednoducho. Nesmieme podľahnúť publiku, ktoré nás istotne poženie vpred,“ naznačuje pred súbojmi Cíger.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia