Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V závere sezóny prespával Graňák v Dánsku

Hokej mu počas druhej sezóny v Rögle neprinášal tradičnú radosť. Trápilo sa mužstvo i on sám. Za jediné pozitívum považuje to, že sa mu vyhýbali zranenia a klub sa zachránil medzi elitou. Dominik Graňák verí, že v reprezentácii si vylepší náladu.

11.04.2017 19:00
Dominik Graňák Foto: ,
Dominik Graňák.
debata

„Na nie príliš vydarenú sezónu som nezabudol, ale prichádzam do iného prostredia aj kolektívu, takže je to pre mňa akýsi nový začiatok. Nemám špeciálne očakávania, ale bolo by fajn, keby to na ľade vyzeralo lepšie ako vo Švédsku,“ vraví 33-ročný skúsený obranca.

Už teraz vie, že počas leta zmení klub. V Rögle totiž po dvoch rokoch skončil. „Vedel som, že v klube nechcem pokračovať a rovnaké to bolo aj z pohľadu klubu. Je to tak pre obe strany lepšie. V klube sa určite čosi zmení, minimálne polovica kádra sa obmení. Budem Rögle držať palce,“ naznačuje Graňák.

Život vo Švédsku si vždy pochvaľoval, aj s fungovaním klubu bol spokojný. Priznáva však, že z hokejového hľadiska to v ostatnom ročníku vôbec nebolo podľa jeho gusta.

„Mohol som odísť už počas sezóny, ale chcel som zabojovať, aby sa sezóna zlepšila pre mňa aj pre klub. Keďže sa však veci nemenili, dopadli sme, ako sme dopadli. Hokej som si príliš neužíval. Ešte dobre, že sme sa zachránili,“ dodáva.

Predpokladá, že v budúcej sezóne bude v kariére pokračovať v inej krajine. Pripúšťa i návrat do KHL, kde žal v minulosti vo farbách Dynama Moskva úspechy.

„Zatiaľ nemám nič konkrétne, ide len o prvé kontakty. Sezóna nebola ideálna a aj to musím brať do úvahy pri zvažovaní prípadných ponúk. Vo Švédsku som bol vždy spokojný a rád by som tam ostal, ale som otvorený všetkým možnostiam. V KHL mi to hokejovo veľmi pasovalo, ale po štyroch rokoch som potreboval zmenu v životnom štýle. Návratu by som sa nebránil,“ vysvetľuje.

Záver sezóny strávil – netradične – denno-denným cestovaní na trase Švédsko – Dánsko. „Mal som zmluvu, ktorá mi umožňovala zdržiavať sa na území Švédska len šesť mesiacov a toto obdobie vypršalo ešte pred barážou. Čakal ma tak trochu komplikovanejší režim a chodil som spávať do Helsingøru v Dánsku. Cesta tam mi trvala 25 minút autom a k tomu 20 minút trajektom , čiže dokopy necelú hodinu,“ prezrádza pikošku.

Penzión, v ktorom býval, si celkom obľúbil. „Neboli to žiadne galeje, ale dochádzať takto každý deň je dosť otrava. Na konci sezóny si viem predstaviť využiť voľný čas aj inak ako cestou v aute a na lodi. Rovnaké presuny som absolvoval už aj dva týždne v úvode ročníka,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Graňák #Rögle BK