Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák nepríde. Reprezentácii hrozí, že bude bez hráčov NHL

Jaroslav Halák, ktorý mal v ostatných zápasoch zámorskej NHL vynikajúcu formu, si nepredĺži sezónu v drese národného tímu.

11.04.2017 15:19 , aktualizované: 17:30
debata (7)
zväčšiť Jaroslav Halák. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Jaroslav Halák Jaroslav Halák.

Brankár New Yorku Islanders to oznámil generálnemu manažérovi reprezentácie Róbertovi Švehlovi. S Petrom Budajom z Tampy sa zatiaľ Švehlovi skontaktovať nepodarilo. V neprospech jeho účasti na májových majstrovstvách sveta v Kolíne a Paríži však hovorí fakt, že nemá podpísanú zmluvu pre ďalší ročník.

„Jaro hovorí, že je z celej sezóny znechutený. Na Svetovom pohári do nej vynikajúco vstúpil, neskôr ho však poslali na farmu a v závere základnej časti zase povolali späť do prvého tímu. Hoci už mal prvé debaty s vedením Islanders, stále nevie, čo ho čaká v budúcej sezóne. Celé leto asi bude v nepríjemnej neistote, preto sa ospravedlnil,“ vysvetľuje Švehla.

Okrem Budaja sa snaží skontaktovať ešte aj s Tomášom Tatarom. Ten síce už dávnejšie potvrdil, že ho po sezóne čaká operácia, ale realizačný tím reprezentácie sa stále nevzdal snahy o jeho účasť na MS. „Neviem, aké vážne je jeho zranenie. Chce ísť na operáciu, ale ešte sa s ním porozprávame,“ naznačuje Švehla.

Hoci reálne hrozí, že po prvý raz sa na šampionáte v slovenskom tíme nepredstaví ani jeden hráč z NHL, Švehla zostáva optimista. „Niekto môže vypadnúť aj v prvom kole play off. Verím, že niekoho zlomíme, aby prišiel. Ak nepríde nik, väčší priestor dostanú chlapci z Európy a je na nich, ako to využijú,“ tvrdí.

„Nič s tým neurobíme, musíme sa prispôsobiť situácii. Po vlaňajšku sme si mysleli, že budeme mať k dispozícii viac hráčov z NHL, no teraz sa zdá, že bude ich účasť minimálna alebo nulová,“ reaguje tréner Zdeno Cíger.

Ten má od utorka v kádri okrem hráčov, ktorí absolvovali dva zápasy v Dánsku, skúseného obrancu Dominika Graňáka a útočníka Marka Hovorku. V stredu sa k mužstvu pridá aj Andrej Šťastný a o deň neskôr brankár Patrik Rybár.

„Hovorka mal vynikajúci záver sezóny, preto sme ho zavolali. Je to dobrý strelec, má i výhodu domáceho prostredia, keďže sme v Žiline. Je len na ňom, ako sa ukáže. Postupne sa k nám pridá aj trojica Skokan, Laco, Valach z Chomutova,“ priblížil Cíger.

Švehla upresnil, že po náročnej sérii s Libercom psychicky vyčerpaný brankár Ján Laco a chorý útočník David Skokan sa dostavia na budúcotýždňový zraz v utorok. Juraj Valach príde so zraneným kolenom vo štvrtok na kontrolu k reprezentačnému lekárovi.

Slováci si tento týždeň dvakrát zmerajú sily so Švajčiarskom. V stredu v Trenčíne a v sobotu v Žiline, zhodne od 17.00.

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #MS v hokeji 2017