Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlá správa pre Cígera. Prišiel o Marcinka

Potešil ho skorší príchod kapitána Vladimíra Draveckého, no oveľa viac zarmútili zdravotné problémy Tomáša Marcinka.

27.03.2017 16:42 , aktualizované: 17:44
Zdeno Cíger Foto: ,
Zdeno Cíger.
debata

Tréner hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger sa už pred pondelkovým prvým tréningom v rámci prípravy na blížiace sa majstrovstvá sveta (5. až 21. mája v Kolíne a Paríži) dozvedel nepríjemnú správu. Na šampionáte musí oželieť jedného z kľúčových centrov Tomáša Marcinka. Útočníka, ktorý v uplynulej sezóne hájil farby Kchun-lunu v KHL, vyradili problémy s kolenom.

„Bol som na vyšetrení u špecialistu Jána Grauzela, ktorý potvrdil nepríjemnú správu. V jabĺčku mám úlomok z chrupavky a teba to dať operačne dokopy. Najlepšie riešenie je artroskopia, ktorá ma vyradí minimálne na mesiac. Koleno ma trápilo už dve či tri sezóny. Postupne sa to vystupňovalo a v uplynulom ročníku som už hrával na tabletkách. Vedel som, že s tým budeme musieť niečo urobiť, takže ma nutnosť operácie až tak nezaskočila. Sklamaný, že nebudem štartovať na šampionáte, samozrejme, som,“ prezradil 28-ročný Marcinko nepríjemnú správu.

Kouča Cígera Marcinkova neúčasť mrzí. Vopred však vedel, že takáto alternatíva hrozí. „Tomáš nám po skončení klubovej sezóny avizoval, že nie je stopercentne v poriadku. Teraz sa len potvrdilo, že s ním nemôžeme počítať,“ skonštatoval reprezentačný kouč. Nepríjemné je to o to viac, že koleno vyradilo z hry už dávnejšie aj ďalšieho dôležitého centra Marka Viedenského. Martin Réway zas pre problémy so srdcovým svalom a imunitným systémom vynechal celý ročník.

Počas prvého týždňa prípravy nemôže Cíger počítať s kvartetom sparťanov Mikuš, Gernát, Cingeľ, Kudrna. Naopak, už v pondelok sa k tímu pridal kapitán Dravecký, ktorý nefiguroval v pôvodnej nominácii a v utorok príde aj dvojica Hrnka, Čerešňák z Plzne.

„V Sparte sú nespokojní s nečakaným vypadnutím vo štvrťfinále a hráčov zatiaľ nechcú pustiť. Debatujú o budúcnosti, ale popri tom trénujú a mali by sa k nám pridať na budúci týždeň,“ poznamenal Cíger. V kádri má aj rekonvalescenta Marka Ďalogu, ktorý na ľade vyskúša, ako na tom je.

„Úlohou prvého týždňa je udržať chalanov v tempe. Ťažko ešte nacvičovať nejaké veľké veci, keďže tu máme málo hráčov a žiadne črtajúce sa pätorky. Zatiaľ sa budeme pripravovať spoločne s hráčmi olympijského výberu, ktorý odohrá dva zápasy s Poľskom,“ povedal Cíger.

Cígerov káder
Brankári: Július Hudáček, Jaroslav Janus. Obrancovia: Michal Čajkovský, Ivan Švarný, Ľubomír Dinda, Marek Ďaloga, Samuel Fereta, Peter Čerešňák, Patrik Maier. Útočníci: Martin Bakoš, Libor Hudáček, Michael Vandas, Andreas Štrauch, Peter Lichanec, Adam Lapšanský, Samuel Takáč, Stanislav Horanský, Vladimír Dravecký, Patrik Svitana, Tomáš Hrnka, Miroslav Preisinger, Matej Paulovič.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Marcinko #slovenská hokejová repezentácia