Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aspoň, že nemusím pod nôž, utešoval sa Hrnka

Svoju premiéru na majstrovstvách sveta si užíval. V prvých dvoch zápasoch sa tešil z víťazstva a zaznamenal aj bod za asistenciu na gól Lušňáka v súboji s Maďarskom do prázdnej bránky.

11.05.2016 12:24
Tomáš Hrnka Foto: ,
Tomáš Hrnka.
debata

Tretí duel mu však priniesol dvojnásobnú dávku smoly. Slováci podľahli Nemcom vysoko 1:5 a Tomáš Hrnka si zranil kľúčnu kosť, čím sa pre neho turnaj skončil.

„Pomáhal som obrancovi v rohu klziska, vyhadzoval som puk a z druhej strany ma dohral protihráč. Nebol to výnimočne tvrdý ani zákerný zákrok, ale kľúčnou kosťou som narazil do spojovníka medzi mantinelmi. Hneď som cítil, že sa stalo niečo zlé. Bola to zvláštna bolesť,“ priblížil smutný 24-ročný útočník.

Tímovému lekárovi po zákroku vravel, že to ešte skúsi, ale rýchlo zistil, že mu rameno tuhne a nemôže dobre hýbať rukou. Preto zamieril do miestnej nemocnice. „Nemocnica bola nad moje očakávania. Pekná a aj sa o mňa slušne postarali. Röntgen vylúčil zlomeninu, ale ruský lekár spomínal operáciu a tri mesiace pauzy. Našťastie, Ján Grauzel tvrdí, že by sa to malo vyriešiť za tri týždne aj bez operácie,“ dopĺňa Hrnka.

Ešte včera poobede odletel späť na Slovensko, kde sa dnes podrobí ďalším vyšetreniam. Do Petrohradu sa už nevráti. Zvyšné zápasy bude sledovať doma v televízii.

„Spomienky na šampionát mi bude kaziť zranenie, ale som rád, že som tu mohol byť. Videl som, ako to na MS funguje a zahral som si. Nestihol som kúpiť žiadne suveníry, ale ani som nemal veľké plány. Od ruského zväzu sme dostali baranicu a matriošku, to mi stačí,“ priznal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Hrnka