Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cíger hodnotil MS pred šéfstvom hokeja, priznal aj chyby

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger v stredu predpoludním predniesol hodnotenie 80. majstrovstiev sveta v Rusku pred členmi výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

25.05.2016 14:49
Zdeno Cíger Foto: ,
Zdeno Cíger.
debata (3)

„Boli to bežné veci, aké zažil každý tréner. Šampionát som hodnotil pred celým výkonným výborom. Povedali sme si, čo sme urobili a čo nie. Také jednoduché veci,“ informoval Zdeno Cíger a vzápätí pridal detaily: „Som športovec, ktorý chce vyhrávať a urobiť čo najlepší výsledok. Bohužiaľ, nestali sme sa majstri sveta, zázraky sa nediali. Odrážam sa však od posledného duelu, v ktorom hráči pochopili a zistili, že vedia hrať vyrovnanú partiu aj s kvalitným súperom, ktorým Američania určite sú. Je to aj o psychike, na ktorej musíme pracovať. Aby hráči skúsenosťami a odohranými náročnými súbojmi pochopili, že na to majú.“

Hlavný kouč národného mužstva nemusel čeliť množstvu otázok. „Nebolo ich veľa, pretože všetci čakajú, čo bude ďalej. Ich myšlienky sú niekde inde. Zhodnotili sme to len stručne. O niektorých veciach, ktoré nefungovali, sme sa bavili aj otvorene. Kritika musí byť, s tým nemám problém. Sám som priznal veci, ktoré je potrebné zlepšiť. Chlapci stále musia naberať skúsenosti a to bolo na MS vidieť, v tomto sme boli slabí. Mali sme dobré tretiny, ale musíme sa naučiť hrať zápasy celých 60 minút,“ pokračoval Zdeno Cíger. Majstrovstvá sveta v Rusku boli aj pre neho obrovskou skúsenosťou. „Potrebujem tiež zažiť viac takýchto zápasov a turnajov,“ priznal.

Slovensko už pozná aj mená súperov pre budúcoročné MS, v nemeckom Kolíne si zmeria sily s Ruskom, Švédskom, USA, Nemeckom, Lotyšskom, Dánskom a Talianskom. Kouč Cíger sa k tomu nechcel vyjadrovať príliš detailne. „Každý súper je niečím výnimočný. Každý môže zdolať každého. Musíme len pracovať a byť trpezliví,“ povedal.

SZĽH sa dohodol na spolupráci s Tipsportom

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) má na najbližšie tri roky ďalšieho partnera, stala sa ním spoločnosť Tipsport. Tá dlhodobo spolupracuje s najvyššou domácou hokejovou súťažou, ktorá sa volá Tipsport liga. „SZĽH môže skvalitňovať svoje služby hokejovej verejnosti len v spolupráci so silnými a stabilnými marketingovými partnermi. Takých už máme, no stále chceme rásť a napredovať, preto musíme ich okruch rozširovať,“ uviedol prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček. Dohoda medzi SZĽH a Tipsportom je minimálne do roku 2019, v ktorom sa na Slovensku uskutočnia majstrovstvá sveta. „Pre našu spoločnosť je slovenský hokej nielen strategickou investíciou, ale za tie roky už aj srdcovkou. Teraz už podporujeme slovenský hokej na všetkých jeho stupňoch. Chceme pomôcť a byť pri pozitívnych zmenách tak, aby naň boli slovenskí fanúšikovia opäť právom hrdí. Ide o dlhodobé partnerstvo, dohoda platí až do MS na Slovensku,“ povedal Jaroslav Taraba, predseda predstavenstva spoločnosti Tipsport.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Cíger