Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

FOTO: Slováci bez fanfár pricestovali domov. Čas nevrátia späť

Iba hŕstka lovcov autogramov a fotografií a strapec zástupcov médií vítali v stredu popoludní slovenských hokejistov pri ich návrate z majstrovstiev sveta v Rusku.

18.05.2016 19:00
letisko milana rastislava štefánika, prílet, Foto: ,
Slovenskí hokejisti po prílete z Petrohradu.
debata (4)

Lietadlo s výpravou z Petrohradu pristálo na bratislavskom Letisku Milana Rastislava Štefánika pred piatou, pred pol šiestou už po nej nebolo ani stopy. Väčšina hráčov v komornej atmostére ihneď zamierila rovno von z príletovej haly a potom do autobusu. Slováci tretí rok po sebe nepostúpili do štvrťfinále, so šampionátom sa rozlúčili utorňajším víťazstvom nad Američanmi 3:2 po predĺžení, ktoré však mužstvu nestačilo na prienik do play-off.

„V šatni bola skôr sklesnutá nálada. Na jednej strane aj trošku radosť z víťazstva, na druhej veľké sklamanie, ktoré prevládalo. Žiaľ, čas sa späť nedá vrátiť. Treba sa poučiť z chýb a ísť ďalej,“ vravel kapitán tímu Andrej Sekera, ktorý bol s tromi gólmi najlepším strelcom slovenského mužstva v Petrohrade. „Stihli sme sa akurát pobaliť, dali sme si poslednú spoločnú večeru, ráno raňajky a šli sme domov. Sklamanie ešte pretrvá pár dní, ale už to pomaly opadáva. Povedal by som, že je to taká dobrá škola do života.“

Slovenskí hokejisti po prílete Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Marko Daňo po prílete z Petrohradu.

Dvadsaťdeväťročný obranca, ktorý z Petrohradu priviezol zopár darčekov pre rodinu a blízkych, na šampionát bez Slovákov nezanevrie. „Určite si pozriem nejaké zápasy. Je tam veľa favoritov cez Rusko, Švédsko, Kanadu, Fínsko, Česko. Bude to ešte zaujímavé,“ povedal Sekera.

Stredný útočník Marek Viedenský patril medzi opory slovenského tímu, ale pre zranenie kolena nedohral posledný duel. V Petrohrade absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou a ukázalo, že ide o natrhnutý väz v kolene, ktorý si nevyžaduje operáciu.

„Našťastie, je to to najlepšie, čo sa z tých najhorších alternatív mohlo stať. Niečo podobné som mal na pravej nohe, teraz to mám na ľavej. Dolieči sa to a bude dobre,“ vravel 25-ročný center bratislavského Slovana, na ktorého čaká svadba. „Teším sa na to, pripravujem sa na to dlho. Ivka mi hovorila, nech neprídem z majstrovstiev sveta so sadrou na ruke… Na ruke to nebude. Dúfam, že to nie je komplikácia. Iba si nezatancujem, hoci som mal pripravené celkom zaujímavé číslo,“ pridal s úsmevom Viedenský, ktorý bude počas zvyšku turnaja drukovať Čechom a Fínom.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #MS 2016 v hokeji