Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápas o všetko nemá favorita, tvrdí kapitán USA

Dobre rozohratý šampionát si výrazne skomplikovali prehrou s Nemcami a vrátili tak do hry o štvrťfinále aj slovenský tím.

16.05.2016 18:00
Matt Hendricks Foto: ,
Kapitán Američanov Matt Hendricks sa teší z gólu do fínskej siete.
debata (2)

Američania prišli do Petrohradu s tradične dobre namixovaným výberom mladších a po hokeji hladných hráčov doplnených o pár skúsenejších jednotlivcov. Okrem úvodného zápasu, keď v severoamerickom derby s Kanadou jednoznačne ťahali za kratší povraz, podľahli Fínom najtesnejším rozdielom 2:3 a sklamali len s Nemeckom – po rovnakom výsledku 2:3.

„Nemci s nami zahrali naozaj dobre. V kľúčových momentoch ich podržal brankár Greiss. Nepodcenili sme ich, ale nevyšlo to. Teraz vieme, na čom sme. V poslednom súboji so Slovenskom potrebujeme bodovať,“ hovorí 34-ročný útočník Edmontonu Matt Hendricks. Američania sú v rovnakej pozícii ako Slováci. Ak nezvládnu vzájomný súboj, šampionát sa pre nich končí.

„Bude to veľký zápas pre oba tímy. Či sme jeho favorit? Nie. Keď príde takéto stretnutie, nikto v ňom nie je favorit. Stačí jeden zlý odraz, kúsok šťastia a všetko je inak, ako ste si predstavovali. Musíme sa sústreďovať sami na seba a nemyslieť na to, kto je favorit,“ vysvetľuje kapitán amerického mužstva.

Jeho klubový spoluhráč Andrej Sekera je v rovnakej pozícii v slovenskom tíme. „Sme dobrí priatelia, ale keď sa začne zápas, tak kamaráti nebudeme. Videl som kúsok zápasu Slovenska s Fínskom. Vieme, že musíme zahrať dobre, aby sme kľúčový súboj zvládli,“ dodáva Hendricks. Jednou z ozdôb amerického výberu je stále len 19-ročný útočník Dylan Larkin. Veľký talent z Detroitu videl úseky viacerých slovenských stretnutí, pričom si všímal najmä spoluhráča z Detroitu Tomáš Jurča.

„Viem, že sa vám teraz nedarí strieľať góly. O to hladnejší po nich budete. Očakávam dobré presilové hry a lepšiu ofenzívu. Pre nás by to bolo obrovské sklamanie, keby sme nepostúpili do štvrťfinále. Máme solídny tím, tvrdo sme pracovali a ešte nechceme ísť domov. Sme pod tlakom, ale nesmieme si ho príliš pripúšťať. Zápas bude rovnako dôležitý pre obe strany,“ naznačuje Larkin.

Program a výsledky zápasov na MS nájdete TU

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2016 #Matt Hendricks