Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nemci zaskočili Američanov. Výrazne pomohli Slovákom

Hokejistom Nemecka stačilo iba 14 streleckých pokusov, aby zdolali Spojené štáty americké 3:2 v nedeľňajšom zápase petrohradskej základnej B-skupiny na majstrovstvách sveta v Rusku.

15.05.2016 17:47 , aktualizované: 19:33
USA - Nemecko Foto: ,
Momentka zo zápasu USA - Nemecko.
debata (11)

Keď sa za nerozhodného stavu 2:2 schyľovalo k predĺženiu, 33 sekúnd pred naplnením riadneho hracieho času strhol víťazstvo na nemeckú stranu obranca Korbinian Holzer.

Aj tento zadák Anaheimu využil slabší deň amerického brankára Mika Condona, ktorý zneškodnil iba 11 súperových striel (úspešnosť 78,6 percenta). Nemci majú v tabuľke na 3. priečke 10 bodov a pred sebou zápas s Maďarmi, čiže postup do štvrťfinále vo vlastných rukách.

Na Američanov čaká v utorok posledný duel so Slovákmi. A ten s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodne o tom, či zverenci Zdena Cígera postúpia medzi osem najlepších tímov šampionátu.

V prípade, že Američanov zdolajú v riadnom hracom čase, nebudú vo štvrťfinále chýbať. Za predpokladu, že Francúzi nevyťažia z duelov s Kanadou a Bieloruskom aspoň päť bodov.

B-skupina (Petrohrad):

Nemecko – USA 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Góly: 3. Hager (Schütz, Daryl Boyle), 14. Ehrhoff (Schütz, Hager), 60. Holzer (M. Goc) – 11. J. McCabe (Compher, Murphy), 21. Matthews (Nelson)
Vylúčení: 7:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Sidorenko (Biel.), Wehrli – Fluri (obaja Švaj.), Malmqvist (Švéd.)

Program a výsledky zápasov na MS nájdete TU

Dáni senzačne zdolali Čechov

Česká hokejová reprezentácia nepotvrdila pozíciu favorita v nedeľňajšom súboji na 80. majstrovstvách sveta v Rusku, keď výberu Dánska podľahla 1:2 po samostatných nájazdoch. Zverenci trénera Vladimíra Vůjtka boli počas celého duelu strelecky aktívnejší.

Po bezgólovej prvej tretine otvoril skóre duelu v 25. min český kapitán Tomáš Plekanec, ktorý za Sebastiana Dahma poslal od žŕdky odrazený puk z hokejky Romana Červenku. Dánom sa podarilo vyrovnať v 44. min, keď Morten Madsen striehol v presilovke pred Dominikom Furchom na odrazený puk a potom ho poslal do bránky – 1:1.

Duel dospel až do predĺženia, v ktorom sa o víťazovi nerozhodlo, v nájazdoch uspeli všetci traja exekútori dánskeho mužstva a na českej strane zlyhal Michal Řepík. Česi si už skôr zabezpečili postup do štvrťfinále, po nedeli majú na svojom konte 15 bodov a sú na čele tabuľky A-skupiny, Dáni zatiaľ nazbierali 8 bodov a sú na 4. mieste

A-skupina (Moskva):

Dánsko – Česko 2:1 po sam. nájazdoch (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 44. Madsen (Storm, Nicklas Jensen), rozhodujúci sam. nájazd Ehlers – 25. Plekanec (Červenka)
Vylúčení: 1:4 na 2 min, navyše: Řepík (ČR) 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Björk (Švéd.), Rantala (Fín.) – Chartrand-Piche (Fr.), Pihlblad (Švéd.), 8107 divákov

11 debata chyba
Viac na túto tému: #americká hokejová reprezentácia #nemecká hokejová reprezentácia