Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marcinko: Nepočítame body. Sústreďujeme sa len na zápas s Fínmi

Prehrali tretí zápas za sebou, tentoraz 0:5 s Kanadou, no na smútok nemajú čas. Už v nedeľu ich totiž čaká ďalší zápas na MS, navyše proti dosiaľ nezdolaným Fínom. Slovenskí hokejisti v ňom potrebujú bodovať. "Po prehre treba na zápas okamžite zabudnúť a prepnúť myseľ na nový zápas. Ideme do toho naplno a azda to dopadne lepšie," verí center Tomáš Marcinko (28).

15.05.2016 08:08
Tomáš Marcinko Foto: ,
Tomáš Marcinko.
debata (4)

Mali ste v súboji s Kanadou nárok na úspech?
Výsledok 0:5 hovorí za všetko. Nepodali sme výkon, s ktorým by sme mohli pomýšľať na výhru. Hrali sme proti úradujúcim šampiónom, ale to nie je podstatné. Boli jednoznačne lepší. No verím, že už v zápase s Fínskom budeme hrať lepšie.

Ako dlho ste so súperom vydržali držať krok?
Boli fázy, keď sme mali aj dobré šance, ale nevyužili sme ich. Naopak, ak mali nejakú veľkú príležitosť Kanaďania, využili ju. V tom bol najväčší rozdiel. Samozrejme, ich tím má obrovskú silu a každý ich útok dokáže rozhodnúť zápas. Potrebovali sme podať bezchybný výkon a každý zahrať na 110 %, aby sme mali šancu uspieť, čo sa nám nepodarilo. Urobili sme chyby, po ktorých sme inkasovali. Je však na čom stavať, lebo tam boli aj dobré veci. Chceme s Fínmi nadviazať práve na tie pozitíva.

Kanada - Slovensko vo videoskratke.

Vypracovali ste si dosť málo šancí…
Bez gólu sa nedá vyhrať. Mrzí nás to. Každý zápas bez streleného gólu je nepríjemný. S Fínmi musíme byť v tomto ohľade podstatne aktívnejší a najmä sa držať viac na puku, lebo práve z toho vyplývajú šance.

Pomohol by mužstvu nejaký šťastný, odrazený gól?
Tie padajú, keď sa tlačíte do bránky a držíte sa na puku, čo sa nám príliš nedarilo. Potrebujeme byť dlhšie v súperovom pásme. S Kanadou sa nám stávalo, že sme po príchode do pásma raz vystrelili a hneď sme sa museli vrátiť. Okamžite nás súper zatlačil. Ubíja to, keď vás zavrú do pásma, prichádzajú šance či vylúčenia a presilovky. Keď sa nám párkrát podarilo získať druhé či tretie odrazené puky, dostali sem sa aj my do šancí a presvedčili sa, že tieto veci fungujú proti každému, ak dodržiavame, čo máme.

Aký veľký je rozdiel medzi mužstvami Kanady a Slovenska?
Povedzme si to úprimne, sú niekde inde. Hrať s Kanaďanmi je pre ná dobrá skúsenosť. Máme len pár chlapcov, ktorí sa s nimi v NHL stretávajú každý druhý deň, ale pre nás chlapcov z Európy je to veľmi dobrá škola. Sme radi, že môžeme hrať takéto zápasy a učiť sa na chybách.

Aj Fíni sú vo forme. Ako hrať proti nim?
Už sme ich tu videli hrať, pozrieme si video a nastúpili sme proti nim aj v príprave. Tím na šampionáte je síce výrazne odlišný, ale štýl ostal rovnaký. Treba veľa korčuľovať a v útočnom pásme sa viac udržať na puku, aby do nás súper toľko nebúšil. Vyhnúť sa vylúčeniam, lebo v oslabeniach strácame sily.

Nestrácate po tretej prehre chuť na hokej?
Prehry nás ubíjajú, ale nehráme hokej prvý ani druhý deň. Chyby si vytkneme, pozrieme sa, čo sme urobili zle, ale po pol hodine treba zabudnúť na to, čo bolo a myslieť už len na najbližší zápas. Prehrali sme, ale už je nový deň.

Ako vidíte šance na postup do štvrťfinále?
Poznáme matematiku. Vieme, aké sú naše šance. No nepozeráme sa na to, či potrebujeme uhrať jeden alebo dva zápasy, sústreďujeme sa len na Fínov. Verím, že nedeľný zápas dopadne dobre.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Marcinko