Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáček: Rozdiel v kvalite bol priveľký. S Fínmi máme poslednú šancu

Dostal päť gólov a to ešte niekoľkokrát podržal svoje mužstvo. Brankár Július Hudáček (27) po jednoznačnej prehre 0:5 s Kanadou na MS v Petrohrade nehľadal výhovorky.

14.05.2016 23:14
Taylor Hall, Július Hudáček Foto: ,
Taylor Hall prekonáva brankára Júliusa Hudáčka.
debata (4)

Vypichol síce pár pozitív, ale priznal, že na víťazstvo slovenskí hokejisti jednoznačne nemali. „Kanada to držala celý čas vo vlastných rukách a nemala slabšiu chvíľku,“ tvrdí.

Kanaďania zatiaľ na turnaji dominujú podobným spôsobom ako vlani. Je prehra 0:5 s nimi zlý výsledok?
Zlý (dôrazne). Samozrejme, že zlý. Každý športovec chce vyhrať vždy bez ohľadu na súpera. S takým silným súperom však môžete vyhrať, len ak brankár podá nadživotný výkon, všetci zahrajú vynikajúco a máte aj kus šťastia. Hrali sme dobre, ale nie tak dobre, aby sme mohli vyhrať.

Kanaďania celý čas tlačili. Bol to pre brankára veľmi náročný duel?
Každý brankár sníva o tom, že si zachytá na MS v zápase s Kanadou. Škoda, že sme ich viac nepotrápili. Boli však o dosť lepší ako my. Prvý gól sme inkasovali v jedenástej minúte, čo je dosť skoro, aj keď úvodný tlak aj prvú presilovku súpera sme ustáli. Škoda, že sme nestrelili prvý gól, potom by boli Kanaďania nervóznejší.

Mrzí vás niektorý z inkasovaných gólov?
Možno štvrtý som mohol chytiť, ale útočník to spravil veľmi šikovne. Urobil kľučku z pravej strany na stred a dával to úplne naspäť. Ostatné boli pekné, do prázdnej bránky. Prvý mi prešiel asi okolo ruky, nevidel som ho.

Nájdete na stretnutí aj nejaké pozitíva?
Mali sme tam zopár šancí, škoda, že to tam nepadlo. Obzvlášť v druhej tretine. Presilovku sme zahrali celkom dobre, ale tiež sme nedali gól. S Fínmi musíme hrať lepšie, lebo máme poslednú šancu urobiť krok ku štvrťfinále, po ktorom veľmi túžime. Fíni budú veľmi ťažkí, rovnako ako Kanada.

Už v nedeľu vás čakajú Fíni. Kedy počas zápasu sa vám to začalo vkrádať do hláv?
Vôbec sme na zápas s Fínskom nemysleli, nehovorili o ňom v šatni. Hrali sme 60 minút, snažili sme sa odovzdať maximum. Ľudia si zaplatili za lístky, chcú vidieť, ako bojujeme až do konca. Nešetrili sme sa, chceli sme streliť gól, ale oni hrali dobre a v tretej tretine si to postrážili.

Kanada vás často zavrela v obrannom pásme. Čo mohli robiť obrancovia lepšie?
Chlapci hrali celkom dobre. Problém boli skôr zbytočné straty puku, najmä na modrej čiare, čo je skôr chyba útočníkov než obrancov. Aj v oslabení sme to mohli vyhodiť z pásma aj skôr. Neurobili sme až tak veľa chýb v našej tretine. Kanaďania sú veľmi rýchli a na každej pozícii majú hráča, ktorý nemá takmer žiadnu slabinu. Môžu si dovoliť napádať dvoma hráčmi po celý čas. To je ten rozdiel v kvalite. Kanada mala v minulosti v zostave samých veľkých chlapov, dnes sú rovnakí ako my, skôr obratní, agilní, rýchli a zároveň silní.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Július Hudáček #kanadská hokejová reprezentácia #MS 2016 v hokeji