Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sersena operovali dve hodiny, cíti sa dobre. Marcinko prišiel o zub

Slovenský hokejový reprezentant Michal Sersen podstúpil v stredu večer v Petrohrade dvojhodinovú operáciu zranenej nohy zo zápasu majstrovstiev sveta proti Bielorusku (2:4).

12.05.2016 12:35
Michal Sersen Foto:
Michal Sersen skončil v stredu na nosidlách.
debata

„Potvrdila sa uňho špirálovitá zlomenina s posunom. Operačný tím musel uložiť úlomky do správnej polohy a nasledovala dlahová fixácia. Boli sme už za ním, nemá bolesti, cíti sa dobre. Čo je podstatné, kontrolný röntgen ukázal, že pooperačný stav je v poriadku. Michal už komunikoval s rodinou. V nemocnici pobudne dva-tri dni a potom sa podľa momentálneho stavu rozhodne, či zostane s nami v hoteli, alebo pricestuje domov skôr,“ informoval na webe hockeyslovakia.sk lekár slovenskej reprezentácie Ján Grauzel.

Na Slovensko sa už vo štvrtok vrátil útočník aj Andrej Šťastný, ktorý sa rovnako zranil v stredu proti Bielorusom. „Magnetická rezonancia potvrdila poškodenie úponu prsného svalu. Vzhľadom na to, že ide o špičkového športovca, je vhodné riešiť tento stav operačne prišitím svalu,“ referoval Grauzel a k návratu oboch reprezentantov a hráčov bratislavského Slovana do športového života poznamenal: „V prípade Michala Sersena s možnosťou plného zaťaženia okolo pol roka. Ak rekonvalescencia prebehne bez problémov, mohol by sa Andrej Šťastný objaviť v normálnej záťaži o tri – štyri mesiace.“

Okrem Sersena a Šťastného sa 80. majstrovstvá sveta v Rusku predčasne skončili aj pre ďalšieho útočníka Tomáša Hrnku, ktorého vyradili problémy s ramenom. Slováci po štyroch zápasoch petrohradskej základnej B-skupiny majú na konte šesť bodov, najbližšie v sobotu na nich čakajú Kanaďania (19.15 SELČ).

Marcinko mal zapálenú osmičku, musela ísť von

K zdravotným ťažkostiam slovenských hokejistov na MS sa pridružila ďalšia. „Išlo o zapálenú osmičku Tomáša Marcinka, ktorá po konzultácii so stomatológmi z American Hospital, súkromnej kliniky v Petrohrade, musela von. Tomáš by však mal byť v sobotu k dispozícii,“ skonštatoval lekár reprezentácie Ján Grauzel. Urastený 28-ročný stredný útočník Marcinko odohral na MS dosiaľ všetky štyri stretnutia, skóroval hneď v prvom proti Maďarom, keď zároveň otvoril strelecký účet Slovákov na šampionáte.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Sersen #Andrej Šťastný