Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčo: Tak veľmi chceme, až sa bojíme vyhrať

V tretej tretine pokazili všetko, čo sa im podarilo vybudovať za štyridsať minút. "Neviem si vysvetliť, prečo sa nám to stále deje. Vedieme, sme radi že sa nám darí, no zrazu sa začneme báť a ustupujeme. Dávame súperom veľa priestoru, hráme staticky. Keď sa dostaneme do manka, súper sa dobre postaví a my už vyrovnať nedokážeme. Nepridáva nám ani to, že sa doma mnohí tešia, že nám to nejde. Chalani sa snažia. Každý z nás chce vyhrať. Tak veľmi, že je to asi až na škodu," vraví po prehre útočník Tomáš Jurčo.

11.05.2016 20:22
Tomáš Jurčo Foto: ,
Tomáš Jurčo na reprezentačnom zraze v Bratislave.
debata

Krídelník Detroitu dostal v prvej tretine od spoluhráča Marinčina hokejkou do tváre a museli mu zašívať peru. V druhej tretine hral s košíkom a zapísal sa aj do streleckej listiny. V záverečnej časti už opäť hral bez neho.

„Dvakrát mi ho menili. Stalo sa mi, že som stratil puk, lebo som ho periférne nevidel. Musel som sa ho zbaviť,“ prezradil a k záveru nevydareného súboja dodal: „Každý gól nás strašne psychicky ničí. Aj keď ešte vedieme. To nás predsa nemôže zraziť. V krízových situáciách si hovoríme jedno a robíme druhé. Tréner nám cez prestávku vravel, aby sme hrali to isté a nepustili súpera k ničomu. A takto to dopadne.“

Oznámkujte výkon slovenských hokejistov

Kapitán Andrej Sekera patril opäť k najlepším na ľade. Strelil svoj tretí gól na turnaji, ale radosť z neho veru nemal. "Neviem, či je to mentálny blok, alebo máme všetci strach. Prestali sme hrať hokej a Bielorusi to využili. Je to, bohužiaľ, v hlavách. Je to údel neskúseného mužstva, v kondičke nie je problém. Ak budeme hrať tak, ako s Bieloruskom v prvých dvoch tretinách, máme šancu uchmatnúť nejaký bodík aj silným súperom. Ak nie, dopadneme škaredo,“ vravel Sekera.

Brankár Július Hudáček nemal dve tretiny veľa roboty a keď to už bolo potrebné, mužstvo podržal. V záverečnej dvadsaťminútovke mu to však spoluhráči nevrátili späť.

„Ide o mentálny problém. Kanaďania a Američania hrajú svoju hru 60 minút, my za dobrého stavu začneme vymýšľať a brániť. Bola to úplná blbosť. Zrazila nás zbytočná chyba pri góle na 2:2. Bolo to v hre štyroch proti štyrom, mali sme potom hrať minútu presilovku a rozhodnúť,“ vraví starší z bratov Hudáčkovcov.

Hoci situácia, do ktorej sa Slováci dostali, je vzhľadom na štvrťfinálové ambície kritická, nevzdávajú sa. „Musíme vyhrať aspoň dva zápasy so silnými súpermi. Bude to veľmi ťažké. Cez víkend nás čakajú atraktívni súperi, príde veľa ľudí zo Slovenska a budeme bojovať najmä kvôli nim. O štvrťfinále ešte zabojujeme,“ sľubuje Hudáček.

Program a výsledky zápasov na MS nájdete TU

debata chyba
Viac na túto tému: #Július Hudáček #Tomáš Jurčo