Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Graňák: Takéto zlyhanie bolí viac než jednoznačná prehra s Nemcami

V drese reprezentácie už zažil vrcholy aj pády. Prehry ho vždy veľmi trápia a snaží sa ich rozanalyzovať. Po zbabranom zápase s Bielorusmi neskrýval Dominik Graňák (32) veľké sklamanie, no ostal verný svojmu pravidlu, že hokej je spravodlivý šport.

11.05.2016 18:40
Dominik Graňák Foto: ,
Dominik Graňák.
debata (7)

„Za nezvládnutú tretiu tretinu a štyri góly v nej sme si asi zaslúžili prehrať,“ priznáva najstarší muž výberu Zdena Cígera.

Čo sa s mužstvom udialo po druhej prestávke?
Stalo sa nám presne to, čo nás ubíjalo aj v príprave. Odohrali sme výborné dve tretiny, v ktorých sme robili presne to, čo sme si povedali. Dokonca si myslím, že sme mohli streliť aj viac ako dva góly. Šancí aj presiloviek sme mali dosť. V tretej tretine prišlo úplne iné mužstvo. Neboli sme aktívni, nechávali sme Bielorusom priestor a oni sú dobrí hokejisti. Takým prístupom si koledujete o góly. Prvý bol smolný, sami sme si to tečovali, ale stále sme ešte viedli. Zbytočne strácame hlavu, aj keď je stav pre nás stále priaznivý.

V utorok hovorili hráči o ťažkých nohách. Kde bol problém s Bielorusmi?
V športe veľmi často rozhoduje hlava, oveľa častejšie než telo či pomalé nohy. Najmä na vrcholnej úrovni. Korčuľovali sme oveľa lepšie než s Nemcami. Prehrať jednu tretinu nula štyri si však nemôžeme dovoliť.

Oznámkujte výkon slovenských hokejistov

Vyhrali Bielorusi zaslúžene?
Asi áno. Keďže sme odohrali takú zlú tretinu a dostali v nej štyri góly, tak sme si nezaslúžili vyhrať. Žiaden ich gól nebol náhodný ani šťastný. Bielorusi boli v tretej tretine dosť aktívni a najmä efektívni. To, čo sme robili prvé dve tretiny veľmi dobre, tak v tretej sa nám stávalo, že sme úplne otvorili stredné pásmo. Bielorusi sú rýchli a šikovní korčuliari. Trestali nás z prečíslení. Boli to naše chyby.

Zranil sa Michal Sersen, Chýbal mužstvu v kľúčových okamihoch?
Mišo je skúsený obranca, ktorý trávil na ľade veľa času, pochopiteľne, chýbal nám. No rozhodne to nebol hlavný dôvod, prečo sme to nezvládli.

Zápas pripomenul vlaňajšie zaváhanie s Nórskom, nad ktorými ste tiež viedli 2:0 a prehrali…
Veľmi ma to mrzí. Bohužiaľ, taká je realita. Teraz to už nezmeníme. Prehra s Bieloruskom ma mrzí oveľa viac ako súboj s Nemeckom, v ktorom sme hrali naozaj zle. Teraz sme hrali dve tretiny dosť dobrý hokej. Oni mali za 40 minút desať striel. Všetko šlo podľa plánu a vyzeralo dobre. No hokej je rýchla hra a nemôžeme hrať len štyridsať minút.

Čakajú vás dva dni voľna. Ako ich strávite?
Asi nám dobre padne deň si od hokeja oddýchnuť. Potrebujem trošku zmeniť prostredie. Každý bude zabúdať na dve prehry podľa svojho gusta. Osobne sa nerád len váľam v izbe, potom sa necítim dobre. Nevzdávame sa. Ešte nás čakajú tri zápasy. Situácia nie je príjemná, ale skomplikovali sme si ju sami. O to viac nás to mrzí.

Program a výsledky zápasov na MS nájdete TU

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Graňák #MS 2016 v hokeji