Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sekera: Neviem, čo sa stalo. Po prvej tretine sme herne odišli

Tradičný úsmev na jeho tvári by ste hľadali zbytočne. Kapitán hokejistov Slovenska Andrej Sekera (29) bol po nečakane vysokej prehre 1:5 s Nemeckom zamračený.

10.05.2016 20:00
Andrej Sekera Foto: ,
Kapitán slovenských hokejistov Andrej Sekera
debata (3)

Priznal, že slabý výkon od druhej tretiny ho veľmi sklamal. „Nemci nás ničím neprekvapili, no my sme odohrali normálne len jednu tretinu,“ priznal.

Ako hodnotíte zbabraný zápas?
Nezačali sme zle. Prvá tretina bola celkom dobrá. Korčuľovali sme v nej a vytvorili sme si aj nejaké šance. Ďalšie dve tretiny sme boli bez ničoho a taký bol aj výsledok. Nemci dobre korčuľovali a my sme s nimi nestíhali.

Čo zapríčinilo zmenu obrazu hry v druhej tretine?
Sami ste videli, že Nemci boli zrazu vo všetkých herných činnostiach rýchlejší a lepší. Štruktúra ich hry bola vynikajúca. Nám akosi nestíhali nohy, nedostávali sme sa k puku, nedarilo sa nám napádať súpera. Nevedeli sme už nič vytvoriť.

Mali ste deň voľna, sily vám chýbať nemali. V čom bol problém?
Neviem, keby som poznal odpoveď, rád by som ju prezradil. V mužstve je dvadsaťpäť chalanov a neviem, čo sa robilo… Asi zohrala úlohu psychika. Netuším, či niekto nemá natrénované. Naozaj neviem.

Ste viac sklamaný alebo nahnevaný?
Skôr sklamaný. Sme na vrcholnom medzinárodnom podujatí, kde sa môžu chlapci ukázať a predať sa do lepších líg… Aj keď sa prehrá, treba na ľade nechať dušu a makať celý zápas… My sme však hrali len jednu tretinu, od druhej sme nestíhali so súperom.

Čo ste mali zmeniť po druhej prestávke?
Tréner hovoril, aby sme hrali jednoducho, účelne a v tempe. Keď vám nejdú nohy, musíte hrať kratšie striedania a dostať sa do tempa. Hovoríme si vždy to isté. Bohužiaľ výsledok nebol taký, ako sme chceli.

Prekvapili vás Nemci niečím?
Vôbec nie. Hrajú svoj hokej, vedia korčuľovať, hrajú jednoducho a účelne. Opakujem sa, my sme, bohužiaľ, nestíhali.

Už v stredu vás čaká Bielorusko…
Musíme zabudnúť na to, čo sme predviedli s Nemeckom, a pripraviť sa na ďalší zápas. Bielorusi sú tiež korčuliarsky aj technicky vyspelí. Bude to pre nás zase náročný zápas.

Program a výsledky zápasov na MS nájdete TU

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Andrej Sekera #MS 2016 v hokeji