Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marinčin po prehre s Nemeckom: Dostali sme facku

V dôležitom stretnutí sa vrátili k výpadkom z prípravy. Nezvládli druhú tretinu a súper ich za to tvrdo potrestal.

10.05.2016 19:00
slovensko, nemecko, repre, marek viedenský Foto: ,
Slovenský hokejista Marek Viedenský v súboji v obrannom pásme Nemecka.
debata (3)

Slovenskí hokejisti nepridali na majstrovstvách sveta v Petrohrade tretie víťazstvo. Po úspešnom vstupe s Maďarskom a Francúzskom v utorok nestačili na Nemecko, podľahli mu vysoko 1:5. Prehra mrzí, no ešte viac veľmi slabý výkon od druhej tretiny. Slováci si tak skomplikovali šance na postup do štvrťfinále.

„Dostali sme poriadnu facku, ale verím, že zaberie. Do konca šampionátu nás čakajú už len nároční súperi. Azda sa zobudíme a opäť budeme ťahať dobrým smerom. Cez prvú prestávku sme sa snažili nabudiť, aby sme pokračovali v predvedenej hre, ale odhodlanie ostalo v šatni a na ľad prišlo úplne iné mužstvo. Nemci začali hrať našu hru, my sme len lietali a vyzeralo to strašne,“ priznal obranca Martin Marinčin.

Zverenci Zdena Cígera pritom začali dobre. Po faule na Hrnku mali k dispozícii presilovú hru a v nej sa v nebezpečných pozíciách ocitli Hudáček, Jurčo, Marinčin a mladší z bratov Hudáčkovcov trafil i žŕdku. Aktivitu z presilovky preniesli Slováci aj do hry piatich proti piatim. Na druhej strane sa do dobrej pozície dostal Rieder, ale Konrád si s jeho strelou poradil.

Skóre otvoril v 9. min pohotový Cehlárik, keď z prvej z ťažkého uhla prepasíroval puk za Pielmeiera. Gól mužstvo povzbudil, no následne ho pribrzdilo vylúčenie pre príliš veľa hráčov na ľade. Napriek tomu mali slovenskí hokejisti viac z hry i viac gólových príležitostí.

Do druhej tretiny akoby nastúpilo iné mužstvo. Partii okolo kapitána Sekeru zrazu chýbala rýchlosť, presnosť i dôraz v defenzíve. Nemci prebrali taktovku nad vývojom stretnutia a čoraz viac hrozili. V 25. min využil Hager zmätky pred i za bránkou a z prvej prestrelil Konráda. O minútu mali Slováci možnosť chytiť sa v početnej výhode, no nevyšlo im to a krátko na to už prehrávali. Od modrej vypálil Gogulla a puk si po teči pred bránkou našiel cestu do siete. Aby toho nebolo málo, v 35. min šiel na trestnú lavicu Meszároš a Nemci za 41 sekúnd využili presilovku. Neobsadený Reimer pred bránkou nemal problém so zakončením. Slováci nielen že trikrát inkasovali, no úplne prestali hrať, čo ich zdobilo v prvej časti i predošlom súboji s Francúzskom.

Zmena neprišla ani v záverečnej dvadsaťminútovke. Po 26 sekundách si sadol Seidenberg na trestnú lavicu, ale presilovka veľa vzruchu nepriniesla. V 44. min už definitívne pochoval nádeje na lepší výsledok po utešenej individuálnej akcii Macek. Tretiu tretinu poznačilo viacero vylúčení, Slováci sa nedostali do tlaku, naopak, ešte raz inkasovali. V 55. min upravil na konečných 5:1 Kahun. To už v bránke stál Július Hudáček, po štvrtom góle vystriedal Konráda.

„Vôbec sme si nezaslúžili zvíťaziť. Boli sme slabí vo všetkých činnostiach. Odišli nám disciplína aj chuť. Aj keď sme sa na to chystali, asi nevieme každý zápas zahrať na doraz a byť stále motivovaní. Nemci hrali ako o život, my sme nestíhali,“ hodnotil kouč Cíger.

Ďalší, už štvrtý zápas na šampionáte, odohrajú Slováci v stredu o 15.15 s Bie­lorusmi. Už v ňom nenastúpi Hrnka, má zlomenú kľúčnu kosť a na turnaji dohral.

„Už v stredu nás čaká ďalší dôležitý zápas, ťažký súper. Určite sa vrátim k rozboru našich chýb s Nemcami, ale treba si najmä dobre oddýchnuť a myslieť už na Bielorusov,“ zdôraznil obranca Michal Sersen.

Program a výsledky zápasov na MS nájdete TU

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Martin Marinčin #MS 2016 v hokeji #Tomáš Hrnka