Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cíger pred zápasom proti Nemcom: Využime, že sme kombinačne lepší

Šesť bodov z dvoch stretnutí utvorilo pohodu, na ktorej chcú stavať. Zverenci Zdena Cígera predviedli vstup do majstrovstiev sveta, aký si fanúšikovia dlho nepamätajú.

09.05.2016 23:00
Zdeno Cíger Foto: ,
Tréner slovenskej reprezentácie Zdeno Cíger.
debata (6)

Naposledy nestratili Slováci v úvodných dvoch súbojoch bod pred deviatimi rokmi v Moskve. Cíger s Miroslavom Miklošovičom tam boli asistentmi kouča Júliusa Šuplera, v obrane hral Dominik Graňák a pozícia tretieho brankára vtedy pripadla mladučkému Branislavovi Konrádovi.

„Vďaka víťazstvám sa nám lepšie pracuje, chalani sú v pohode. Vplývame však na nich, aby nezaspali na vavrínoch. Čaká nás ďalší kvalitný súper, chceme zvládnuť súboj s Nemeckom a bodovať. Ešte sa úplne nerozbehli všetky formácie, ale na každého príde čas a v pravej chvíli ukáže svoje kvality,“ tvrdí Cíger.

Slováci si zmerajú sily s Nemcami v utorok o 15.15, v rámci náročného a nahusteného programu ich už v stredu v rovnakom čase čakajú Bielorusi.

„Nemci sú ďalšie nepríjemné mužstvo. Sú veľkí a silní, nedajú nič zadarmo. Musíme využiť, že sme kombinačne lepší a rýchlejší. Základom však opäť bude kolektívny výkon a disciplína,“ tvrdí 46-ročný rodák z Martina.

O tom, koho postaví do bránky, sa rozhodne po porade s trénerom brankárov Petrom Kosom. „Zatiaľ nám fungoval systém striedania. Je fajn, že sa s Francúzmi chytil aj Julo Hudáček. Čaká nás veľa zápasov, potrebujeme rozložiť sily, aby obaja cítili dôveru trénerov aj mužstva,“ naznačil Cíger. Ak by nemohol hrať Daňo, do zostavy sa pravdepodobne dostane Cehlárik. Rozhodne sa však o tom až po rannom rozkorčuľovaní.

V pondelok využili viacerí slovenskí hokejisti dobré počasie na prechádzky mestom. Mali tak šancu zhliadnuť tradične veľkolepé oslavy 9. mája, ktorý je v Rusku Dňom víťazstva nad fašizmom.

„Vedel som, že Petrohrad je krásny, ale vždy som tu bol len v zime. V okolí hotela je také príjemné prostredie, že sa necítite ako v Rusku. Určite nebudem len ležať v izbe a pôjdem sa pozrieť, ako to bude vonku vyzerať. Zatiaľ som poriadne oslavy nevidel, len raz som bol deň predtým v Moskve a sledoval, ako nacvičovali vystúpenie stíhačiek,“ vravel po tréningu Graňák.

„Rád by som videl večerný ohňostroj,“ naznačoval Libor Hudáček. Trénera Cígera naopak vojenská prehliadka nelákala. „Nemám žiadne plány. Nikam sa mi nechce. Radšej si oddýchnem v izbe alebo zvolím krátku prechádzku v okolí,“ dodal.

Program a výsledky zápasov na MS nájdete TU

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Cíger