Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jaroš: Neprišiel som si užívať

Trikrát bol v zápase proti Francúzsku vylúčený, čo ho škrelo, no po zápase sa usmieval. Dve minúty pred koncom totiž stanovil na konečných 5:1.

09.05.2016 10:02 , aktualizované: 13:42
Slovensko, Francúzsko Foto: ,
Christián Jaroš v tesnom súboji s Francúzom Jordannom Perretom.
debata

„Bol to môj prvý reprezentačný gól. Mám z neho obrovskú radosť. Síce som puk Tomášovi Jurčovi zobral spred hokejky, ale on sa určite nehnevá,“ neskrýval Christián Jaroš (20) spokojnosť ani po včerajšom tréningu, hoci mu hornú peru zdobil nový šrám. Paradoxne, práve od kamaráta Jurča.

Neplánovali ste pred gólovým okamihom, krátko po naskočení z trestnej lavice, vystriedať?
Bol som tam ako tretí útočník a už-už som mieril na striedačku, no všimol som si, že Jurčo s Viedenským idú do prečíslenia. Tak som dupol za nimi. Marek asi hľadal prihrávkou Jurkyho, ale reflexívne som to tam švihol. Tomáš sa nehneval. Veď nie je dôležité, kto skóruje, ale že vyhrávame. Dokonca zobral pre mňa puk na pamiatku.

Oznámkujte výkon Slovákov v zápase

Na pondelňajšom tréningu to vyzeralo, akoby na ten okamih úplne nezabudol…
Veru (smiech). Jurky mal asi slabšiu chvíľku. Prišlo to na neho, tak ma trafil trošku hokejkou. No mám pocit, že to nie je hlbšie a azda nebudete treba ani štichy.

Prišlo vám veľa gratulácií od blízkych a kamarátov?
Dosť veľa. Kamaráti aj rodinní príslušníci mi písali, že sú šťastní z môjho gólu aj z druhého víťazstva. Mám z toho dobrý pocit.

Na ľade pôsobíte, akoby ste si šampionát veľmi užívali…
Zatiaľ sa cítim dobre, no nie som tu na to, aby som si majstrovstvá sveta užíval, ale aby som makal. Chceme vyhrávať zápasy a dosiahnuť čo najväčší úspech. Zatiaľ to ide, i keď ťažké zápasy nás ešte len čakajú. Až tam sa uvidí, ako na tom sme.

Zaznamenali ste už osem trestných minút. Neškrie vás to?
Nikomu sa nepáči, keď nazbiera za dva zápasy osem minút. Hnevá ma to. V nedeľu dve z troch vylúčení nemuseli byť. Pri druhom sa súper tlačil pred bránku a zastavil som ho telom. Neviem ako inak – než telom – by som ho mohol vlastne zastaviť. Pri treťom som protihráčovi vypichol puk a trafil ho bodyčekom. Čo k tomu dodať… Každopádne sa to nesmie opakovať, aby som zbytočne neoslaboval mužstvo. V oslabeniach môžeme ľahko inkasovať.

Ako sa vám hrá vo dvojici so skúseným Ivanom Švarným?
Super. Veľa spolu na ľade komunikujeme, aby nám to ladilo čo najlepšie. Raz poradí on mne, potom aj ja jemu.

Program a výsledky zápasov na MS nájdete TU

Mužstvo má šesť bodov. Tak ste si to predstavovali?
Išli sme do toto s predstavou, že obe stretnutia vyhráme. I keď až také pozitívne skóre som nečakal. Teraz zase myslíme na najbližšie stretnutia. Do každého ideme s cieľom odovzdať maximum a uspieť. O Nemcoch zatiaľ neviem veľa. Kľúčové je pre nás hrať si svoju hru. Rovnaký hokej každú tretinu.

Druhýkrát v rýchlom slede vás čakajú dva zápasy za dva dni. Nemáte s tým problém?
Vo Švédsku sme takto hrali len dvakrát v sezóne. Hokejista cíti únavu, ale priamo na ľade so zápasovým adrenalínom to ide bokom. Každý je rád, že hrá.

Aké sú najväčšie pozitíva stretnutia s Francúzskom?
Snažili sme sa veľa korčuľovať a tlačiť sa viac do bránky. Som rád, že sme v tretej tretine neprestali hrať a udržali si výkonnosť takmer plných šesťdesiat minút. Nezlomil nás ani rýchly gól súpera. V takom okamihu sa nesmiete vzdať. Najmä, ak máte pred sebou ešte takmer celý zápas.

Agentúrny článok sme nahradili autorským textom…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Christián Jaroš #MS 2016 v hokeji