Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Sekera: Nebudeme teraz po Petrohrade chodiť ako majstri sveta

Rovnako ako v sobotu, aj v nedeľu patril k najlepším. Znova strelil gól v správnom okamihu. S Francúzmi azda ešte dôležitejší než ten zo súboja s Maďarmi.

08.05.2016 22:30
Andrej Sekera Foto: ,
Andrej Sekera.
debata (2)

Kapitán Andrej Sekera (29) vyrovnával v 4. min na 1:1 a slovenskí hokejisti sa následne rozohrali k veľmi sympatickému výkonu. „Vždy chcete dať gól, je jedno, či je to v prvej, piatej alebo štyridsiatej minúte. Vyrovnali sme, nakoplo nás to a potom sme si išli svoje,“ tvrdí líder mužstva v kabíne i na ľade.

Čo pre mužstvo znamená, že získalo z dvoch zápasov maximum – šesť bodov?
Pred šampionátom som hovoril, že sa sústreďujeme najmä na prvý zápas. Ten sme vyhrali, nadviazali naň a už je úspešne za nami aj druhý. S Francúzmi sme chceli hrať lepšie než s Maďarmi, lebo tam sme makali len štyridsať minút. Pár minút v úvode nám síce ušlo, ale celkovo sme vydržali hrať našu hru dlhšie.

Oznámkujte výkon Slovákov v zápase

Francúzi skórovali z prvej strely. Čo ste si hovorili na striedačke?
Navzájom sme sa povzbudzovali. Do konca bolo ešte 58 minút, takmer celý zápas. Vtedy nemôžete vešať hlavy, ale hrať ďalej. Urobili sme dobrú robotu vpredu aj vzadu. Hrali sme kolektívne a každý z nás si víťazstvo ozaj zaslúžil.

Cítili ste, že mužstvo hralo v druhom zápase o poznanie lepšie?
Áno, hrali sme lepšie ako proti Maďarom. Ešte tam boli chybičky, ktoré treba odstrániť, ale pevne verím, že to už bude len lepšie a lepšie.

Program a výsledky zápasov na MS nájdete TU

Treba ustrážiť, aby mladší hráči nemali po dvoch výhrach priveľké očakávania?
Budeme si to pripomínať. Je nás tam dosť starších chalanov, aby sme si to ustrážili. Ešte sme len na začiatku turnaja a tieto body, ak ich nepotvrdíme, nemusia nič znamenať. Musíme zabudnúť, že sme vyhrali a už sa pripraviť na ďalší zápas. Nebudeme teraz chodiť po meste ako majstri sveta. Ďalej si ideme skromne za svojím cieľom. Nie sme favoriti šampionátu a potrebujeme hrať ďalej svoju hru – jednoducho vzadu, účelne vpredu a dobre vykrývať stredné pásmo.

Ako sa vám pozdávala atmosféra?
Opäť bola vynikajúca. Prišlo dosť slovenských fanúšikov, čo ma aj celkom prekvapilo. Ďakujeme im za podporu.

Zápas Slovensko - Francúzsko v obrazoch Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš v tesnom súboji s Francúzom...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Sekera #MS 2016 v hokeji